L’alumnat va preparar l’exposició ‘Rogelio fa 100 anys’, posant en valor el llegat industrial i la història de la vila.

El 16 de març, l’Escola Font del Roure de Masquefa va viure un dia de commemoració i memòria històrica en honor al centenari de la Fàbrica Rogelio Rojo. Els alumnes de cicle superior van preparar una exhibició titulada ‘Rogelio fa 100 anys’ en la qual van explorar la rica història de la vila de Masquefa i els canvis que ha experimentat al llarg del temps.

A través d’aquest projecte, els alumnes i famílies van aprofundir en la comprensió del passat de Masquefa, destacant com les circumstàncies i la realitat del seu entorn van influir en la transformació del poble i l’evolució de la fàbrica al llarg dels anys. Un aspecte rellevant d’aquesta indagació va ser l’exploració del rol fonamental que les dones van tenir en les diferents etapes de la història de la vila.

L’enfocament del projecte no només va ser històric, sinó que també va abordar temes contemporanis com la corresponsabilitat, la confiança i el compromís social. Mitjançant la seva participació activa en aquesta activitat, els alumnes van reforçar el sentiment de pertinença i l’orgull de formar part de la història viva de Masquefa.

Un projecte tecnològic en el marc del programa FAIG

Aquest projecte s’emmarca en la participació del centre en el programa FAIG del CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa del Departament d’Educació).  El Programa FAIG (Fent per Aprendre, Imaginant Globalment), impulsat pel Departament d’Educació de Catalunya, és una iniciativa experimental de suport a la innovació educativa que facilita als centres educatius una sèrie d’eines i recursos per promoure la innovació pedagògica.

La celebració del centenari de la Fàbrica Rogelio Rojo de Masquefa no només ha estat una commemoració històrica, sinó també una demostració de la força de la comunitat, la passió pel coneixement i la determinació de construir un futur millor per a tothom. És un recordatori que l’educació és, sens dubte, l’eina més poderosa per canviar el món, i a Masquefa, aquest compromís és més viu que mai.