La classe de quart de primària A ha posat a la seva cooperativa el nom de “Supervitamines de la ciutat”; i la classe de quart de primària B, “El roure saludable”.

Aquest curs 2022/2023 l’Escola Font del Roure participa novament en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola(CuEmE) a través dels seus alumnes de quart de primària.

Aquest dimecres 1 de febrer representants de les classes A i B de quart de primària d’aquest centre educatiu -alumnes que ocupen els càrrecs de presidència, sots presidència, secretaria i tresoreria-han visitat l’Ajuntament per a formalitzar els tràmits necessaris per a sol·licitar el Número d’Identificació Fiscal de les cooperatives que crearan en el marc d’aquest projecte.

Aquests alumnes han hagut de presentar una instància i adjuntar els estatuts, l’acta de constitució, la declaració censal i les fitxes de cada soci per sol·licitar els corresponents CIF’s. En aquest sentit, la classe de 4t A ha posat a la seva cooperativa el nom de “Supervitamines de la ciutat”; i la classe de 4t B, “El roure saludable”.

Què és el projecte CuEmE?

El CuEmE és un projecte per treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria al cicle mitjà i superior de primària, on es fomenten les competències i els valors de l’emprenedoria i el cooperativisme, ja que l’escola i els infants que hi participen creen i gestionen una cooperativa durant el curs escolar.

Una característica fonamental del programa és que els infants fan aquest treball cooperatiu amb el suport l’escola i la seva comunitat educativa, però també acompanyats per l’administració i altres agents socials de la seva localitat. Així doncs, l’alumnat compta amb el suport de l’Ajuntament de Masquefa i del Consell Comarcal de l’Anoia.