L’empresa GLP, promotora del nou magatzem logístic G-Park al Parc d’Activitats Econòmiques del Clot del Xarel·lo, fa una aportació de 5.000€

En l’acte de donació, que va tenir lloc ahir a les instal·lacions de l’Espai Musical, van participar representants de l’empresa GLP; el president de l’Alzinar, Lluís Rovira; els directors del centre, Carles Pérez i Dani Pérez; i també representants de la Corporació Local: l’alcalde de Masquefa, Roger Vàzquez, el primer tinent d’alcalde, Daniel Gutiérrez, la regidora d’Educació, Lenny Abreu.

L’Espai Musical l’Alzinar ha dissenyat un nou projecte de formació musical especialitzat en la inclusió de persones amb discapacitats. Aquest projecte es dirigeix a persones de qualsevol edat que pateixen qualsevol mena de discapacitat intel·lectual o física. Actualment, a Masquefa, hi ha gairebé 120 persones amb aquestes característiques que no disposen d’activitats culturals adaptades a elles.

El projecte fet per l’equip docent de l’Espai Musical l’Alzinar presenta quatre objectius:

  • Inclusió social: potenciar la convivència amb els altres alumnes de l’espai a partir d’activitats conjuntes com concerts o actuacions.
  • Estimular per mitjà de la música a nens o adults amb discapacitat, afavorint el desenvolupament de les seves habilitats cognitives, motrius, socials i emocionals, millorant el seu desenvolupament i facilitant la inclusió respectats pel seu entorn.
  • Millorar el benestar emocional, l’autonomia i la competència social d’aquest col·lectiu.
  • Donar resposta a la manca d’activitats i tallers adaptats a persones amb discapacitat que hi ha al poble.

El projecte constarà d’un taller de música que s’adaptarà a les necessitats dels usuaris. També s’organitzaran activitats fora de l’escola i amb participació en la vida comunitària de Masquefa. S’apostarà també per la formació del professorat i s’adquiriran recursos didàctics adaptats.

L’Ajuntament de Masquefa promou i dona la benvinguda a la col·laboració entre els sectors públic i privat per desenvolupar projectes que milloren la vida comunitària, especialment amb els col·lectius més vulnerables.