L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha obert la sisena convocatòria del Pla Renova’t d’Electrodomèstics, destinada a incentivar la substitució d’electrodomèstics, aparells d’aire condicionat i calderes de condensació per altres de nous més eficients en el consum d’energia.

El programa estarà dotat amb 6,3 milions d’euros, i el termini de sol·licitud estarà obert fins al 29 de febrer del 2012 o fins que s’exhaureixi el pressupost.

En la darrera edició del Pla es varen subvencionar 72.000 aparells, el que suposa un estalvi anual de 14.000 MWh.

Els ajuts oscil·laran dels 50 als 350 euros, en funció de l’aparell, i la seva quantia en cap cas superarà el 30% del preu de l’electrodomèstic, la caldera o l’aparell d’aire condicionat.

Per sol·licitar l’ajut, s’haurà d’omplir un formulari, ja sigui als establiments adherits a la campanya en el moment de fer la compra, per internet (amb lliurament posterior del document per correu certificat) o a les oficines de tramitació habilitades per gestionar el pla. Aquest formulari s’haurà de presentar juntament amb la fotocòpia de la factura, una fotocòpia del DNI del beneficiari i el certificat de la correcta gestió dels residus, que garanteix que l’aparell usat s’ha retirat correctament del mercat.

Tota la informació necessària sobre el programa es pot aconseguir al telèfon de la Generalitat de Catalunya, el 012, o bé al web del Pla Renova’t www.plarenovat.cat