Els Gegants de Masquefa compliran aquest proper mes de juny el seu trentè aniversari.

L’Isidre i la Magdalena han passat a presidir des d’aquest mes de febrer l’entrada de la Biblioteca municipal amb l’objectiu que tots els veïns en puguin gaudir. Ambdós gegants -veritables referents culturals masquefins- seran els encarregats de donar la benvinguda, a partir d’ara i de forma permanent, a tots els usuaris que facin ús de l’equipament, eina clau en matèria educativa i social i un actiu fonamental en la promoció i acostament de la cultura als veïns.

L’Isidre i la Magdalena -els Gegants de la vila- s’han consolidat des de la seva estrena l’any 1987 com a autèntic patrimoni de Masquefa i com emblema de la Colla de Geganters i Grallers. I a les portes de commemorar el proper 24 de juny el seu trentè aniversari, l’Ajuntament vol compartir d’aquesta forma aquesta important efemèride amb tots els masquefins.

Els gegants que es poden veure a la Biblioteca són els originals estrenats ara fa 30 anys. Des de l’any 2015, la Colla de Geganters i Grallers utilitza per a les seves sortides i activitats dues rèpliques de l’Isidre i la Magdalena de menor pes, però idèntiques i fidedignes a les originals.