Després de les tres reunions que es van fer la setmana passada amb els veïns i veïnes, Masquefa continua aquests dies la campanya per informar del nou servei de recollida de la fracció orgànica, el qual s’implantarà aquest mes de maig al nucli urbà.

Així, aquest dijous, 17 d’abril, el divendres, dia 18, i el dissabte 19 s’habilitarà un punt permanent d’informació a la Sala Petita de la Fàbrica Rogelio Rojo. Els encarregats d’aquest punt informatiu també repartiran entre els vilatans i vilatanes que hi passin el cubell domèstic on, a casa, hauran de dipositar la fracció orgànica després d’haver-la triat i separat de la resta de la brossa.

El dijous i el divendres, el punt informatiu i de lliurament de cubells de la Rogelio Rojo obrirà portes de les 10 del matí a les 3 de la tarda, i de les 4 a les 5 de la tarda. En canvi, dissabte s’hi podrà anar de les 11 del matí a les 3 de la tarda, i de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

Xerrada a l’institut

La campanya informativa també preveu una xerrada, el dia 24 d’abril, a les 10 del matí, a l’institut de Masquefa. Durant aquesta sessió informativa es repartiran les samarretes amb l’eslògan de la campanya que ha impulsat l’Ajuntament per donar a conèixer el nou servei de recollida de la fracció orgànica, “El que queda al plat, ben separat”.

En el marc d’aquesta campanya, dijous i divendres passat ja es van fer tres sessions informatives amb els vilatans i vilatanes a la Rogelio Rojo. També es van lliurar més de 300 cubells domèstics als assistents. A més, dissabte es va fer la representació de l’obra de teatre “Exemplums”.

La recollida de la fracció orgànica s’implantarà inicialment al nucli urbà de Masquefa i posteriorment s’anirà estenent a la resta del municipi. En aquesta primera fase, a més de les 1.800 llars del nucli urbà també reciclaran la matèria orgànica tots els centres educatius de Masquefa i aquells establiments que generen aquest tipus de deixalles, com ara bars i restaurants, forns, pastisseries, carnisseries i peixateries, entre d’altres.