La Marató de donants de Sang 2.0 és ja un clàssic del gener, mes en el que acostumen a baixar les reserves de sang a Catalunya. L’objectiu és aconseguir augmentar-les.

Si tens la sort de donar sang, apunta’t i reserva hora entre el 15 i el 22 de gener a les campanyes que s’han organitzat per tot Catalunya.

Si, pel motiu que sigui no pots donar-ne, apunta’t-hi també. Podràs compartir el missatge i aconseguir que altres persones s’animin a donar-ne. Cada vegada que un amic teu s’inscrigui gràcies a tu a la #MaratoDonantsCAT rebràs un correu d’agraïment.

Puc donar sang?

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos.
Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.
Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d’aquesta, s’analitza la sang.

Pots donar sang:
• Si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos.
• Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 anys.
• Encara que no estiguis en dejú.
• Encara que tinguis el colesterol elevat.
• Encara que prenguis algun dels medicaments més freqüents.

Més informació, aquí