L’òrgan municipal es va reunir dilluns per abordar l’estat crític de les reserves hídriques i proposar noves mesures d’actuació. Consulta les restriccions en vigor en aquest enllaç.

En resposta a l’alarmant escassetat d’aigua que afecta la conca del Ter-Llobregat, l’Ajuntament de Masquefa va convocar dilluns, 4 de març, la segona reunió de la Comissió de Sequera. L’òrgan va avaluar la situació i va valorar prendre noves mesures per abordar aquesta crisi hídrica. 

La preocupació per la situació actual és evident entre els membres de la corporació municipal, que destaquen la urgència d’adoptar mesures contundents per garantir la disponibilitat d’aigua a llarg termini i minimitzar l’impacte de la sequera a la vila.

Amb el municipi ja en la Fase 1 de l’Emergència per Sequera i amb restriccions en vigor, l’atenció es va centrar en l’estat actual de les reserves d’aigua, que es troben en un alarmant 14,51% de la seva capacitat i en la possible declaració de la Fase 2 de l’Emergència per Sequera per part de l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquest sentit, també es va subratllar la importància de la cooperació ciutadana i el compromís de tots els masquefins en la reducció del consum d’aigua i la preservació dels recursos naturals.

La Comissió està formada per lalcalde de Masquefa, Roger Vàzquez; el primer tinent dalcalde, Daniel Gutiérrez; la regidora dAcció Climàtica, Olga Codina; la regidora de Desenvolupament urbà i Cohesió territorial, Isabel Lumeras; la tècnica de Medi Ambient de lAjuntament,  i un representant dAnaigua, com a concessionari del servei municipal dabastament daigua. Actua de secretari el que ho és de la Corporació municipal.