El Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi ha estat l’epicentre avui dimarts 14 de novembre d’un ampli programa d’activitats lúdiques i divulgatives al voltant d’aquesta síndrome.

Amb l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania sobre els conceptes bàsics de la malaltia i oferir assessorament de primera mà i consells al voltant de l’afecció, l’Ajuntament s’ha adherit enguany a la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis.

Dimarts 14 de novembre, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Masquefa ha acollit diverses activitats de caràcter lúdic i divulgatiu adreçades al conjunt de la població, en especial a totes aquelles persones amb diabetis.

La jornada ha començat a primera hora del matí amb una taula informativa. Durant la sessió, s’ha facilitat informació als assistents i aquells qui ho han desitjat s’han sotmès a un test per mesurar el risc d’adquirir la malaltia. Així, entre els principals consells per prevenir la diabetis hi ha el seguiment de la dieta mediterrània, rica en verdura, fruita fresca, cereals integrals, carns magres, peix, fruita seca u oli d’oliva verge extra. 

Seguidament, l’aula del CAP ha acollit dues xerrades sobre la importància de la salut bucodental i de l’exercici en persones amb diabetis. Posteriorment, s’ha donat el tret de sortida a la ‘Caminada per la Diabetis’. I ja a mitja tarda, la jornada ha finalitzat amb una conferència sobre el peu diabètic.

L’Ajuntament de Masquefa felicita als assistents la seva implicació i posa en valor i agraeix la col·laboració de tots els professionals de la salut del CAP de Masquefa que han pres part en l’organització, disseny i desenvolupament de la jornada.