El material adquirit a través del programa Òmnia i de la Diputació de Barcelona permet millorar els serveis i ampliar l’oferta formativa per a la ciutadania.

L’Ajuntament de Masquefa ha rebut recentment nou material tecnològic gràcies a les aportacions del programa Òmnia i de la Diputació de Barcelona. Aquesta actualització de l’equipament tecnològic suposa una millora significativa en la qualitat dels serveis oferts a la ciutadania a través de l’ús de noves eines digitals.

D’una banda, el programa Òmnia ha subministrat el següent material, inclòs en el Projecte de subministrament d’equipament tecnològic per a l’Àmbit de l’Administració del Departament de Drets Socials en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència dels Fons Europeus Next Generation: nou tauletes digitals, nou ordinadors portàtils, una impressora, un kit de robòtica i una impressora 3D.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona, a través del programa especial de cooperació i assistència local ‘DIGITAL DIBA: La modernització de les infraestructures digitals dels ajuntaments’, també finançat per la Unió Europea-Next Generation EU, ha facilitat el següent: trenta-cinc ordinadors i una cartellera digital.

Amb aquest nou material, l’Ajuntament ha pogut renovar tots els ordinadors de consulta i els de les aules de formació del Centre Tecnològic Comunitari (CTC). Aquesta renovació no només permet oferir un millor servei als usuaris, sinó que també possibilita l’ampliació de l’oferta formativa. Per exemple, en la guia de setembre-desembre 2024, està previst incloure per primera vegada un curs sobre l’ús de la impressora 3D. Aquesta formació permetrà a les persones participants adquirir habilitats en una tecnologia emergent i de gran utilitat en diversos camps professionals.

L’Ajuntament de Masquefa es mostra molt satisfet amb aquestes millores, que suposen un pas endavant en la modernització de les infraestructures digitals del municipi i en l’oferta de serveis i formació de qualitat per a tota la ciutadania.