L’slot ha fet aquest mes de setembre parada i fonda a Masquefa. El circuit de la Rojo ha acollit en només quatre setmanes les proves de fins a cinc campionats d’aquesta especialitat esportiva que està arrelant amb força a la vila. El Club Slot Masquefa ha viscut un mes frenètic amb l’organització i la disputa de tots aquests campionats.

Campionat Local de GTS

L’agenda es va estrenar el dissabte 7 amb una prova del Campionat Local de GTS que va acabar amb victòria masquefina. Joan Castellví va imposar-se en aquesta cursa de velocitat en què els pilots van haver de completar 36 minuts, 6 en cadascun dels 6 carrils del circuit. El segon classificat va ser Pep Fernández, de Corbera. Un altre masquefí, Dani Valdo, va completar el podi.

Primer Campionat Resis Baix

Una setmana després la Rojo era l’escenari d’una prova de la primera edició del Resis Baix, en què van participar-hi una vintena de pilots de 8 equips procedents de Sant Joan Despí, Corbera, Sant Andreu de la Barca i Gelida, a més dels corredors locals.

Es tracta d’un campionat de resistència en què els pilots han de córrer durant sis hores, dos d’entrenament i quatre de cursa. L’equip Pim Pam Catapum –amb dos pilots masquefins, Joan Castellví i Dani Valdo- va fer-se amb el triomf en aconseguir completar fins a 1.158 voltes. L’equip Slot Car SRT, de Sant Joan Despí, va ser segon amb 1.148 voltes, i Slot Corbsab, tercer amb una volta menys. El Campionat Resis Baix continuarà les properes setmanes amb curses a Sant Feliu de Llobregat i Sant Andreu de la Barca

Visita del Campionat Slot Català

Sense pràcticament temps de respirar, el Club Slot Masquefa va organitzar el 20 i 21 de setembre una prova puntuable per al Campionat Slot Català. Hi van prendre part una seixantena de pilots d’arreu, amb un total de 104 cotxes. La cursa va constar de dues passades en els cinc trams del circuit.

‘Endurance’

Finalment, el darrer cap de setmana de setembre (del divendres 27 al diumenge 29), Masquefa va ser la seu, per primera vegada, d’una de les fases classificatòries del campionat estatal ‘Endurance’ corresponents a Catalunya. En cada comunitat es disputaran cinc proves i els guanyadors aconseguiran el passi a la gran final, que tindrà lloc a Igualada.

Es tracta d’una competició de velocitat amb unes condicions molt específiques que van obligar el Club Slot Masquefa a muntar en les seves instal·lacions de la Rojo un gran circuit de 8 carrils amb rectes de 10 metres.

En la cursa disputada a Masquefa hi van córrer una trentena de pilots catalans d’un gran nivell. L’equip Pim Pam Pum (amb els pilots locals Joan Castellví i Albert García a les seves files) va ser el conjunt masquefí més ben posicionat: va acabar setzè. Uns altres dos masquefins, David Moreno i Xavi Moreno, de l’equip Morenitos Team, van ser 25ens. El guanyador va ser l’equip Gallissot/Scaleauto, seguit de Tic Tac Slot i de Slot.it.

Campionat d’Interbaix

Simultàniament el divendres 27 es va disputar a Masquefa una prova del Campionat d’Interbaix, una altra competició de velocitat. La cursa va comptar amb la participació de 34 pilots de Sant Andreu, Sant Feliu de Llobregat, Corbera i Sant Joan Despí, a més d’una dotzena de masquefins. Els locals van tornar a demostrar el seu gran estat de forma aconseguint dues de les tres posicions del podi. Dani Valdo va finalitzar primer, i Joan Castellví tercer.

Després d’aquest frenètic mes de setembre, l’acció tornarà al circuit de la Rojo el 19 d’octubre, quan es disputarà una nova prova del Campionat Local de GTS. Abans, però, els pilots del Club Slot Masquefa participaran en altres proves fora del nostre municipi.