L’Ajuntament ha organitzat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional del Medi Ambient, que se celebrarà aquest dissabte, 5 de juny. Una de les propostes serà l’original Mercat de les 4R. Amb el lema “A Masquefa reciclem, reutilitzem, recuperem i reduïm residus”, la iniciativa consistirà en un mercat de segona mà i d’intercanvi que s’ubicarà a la Plaça Josep Maria Vila ( Plaça de l’Estació ).

Des de les 11 del matí i fins a les 2 del migdia es podran intercanviar i/o comprar-vendre, a preus econòmics, productes ja utilitzats. A més, les persones que vulguin vendre articles fets amb material reciclat, i al mateix temps ensenyar com ho fan, muntaran tallers al mercat.

A més, de 10.30h a 11.30h es farà una visita a una empresa especialitzada (situada al carrer de La Pedrosa, nau 8, del polígon La Pedrosa) per comprovar com es recupera un cotxe una vegada ja és massa vell. S’hi projectarà un àudiovisual, es participarà en tallers i es farà un recorregut per les instal•lacions, dotades de tecnologia d’última generació, per donar a conèixer el procés de recuperació d’un cotxe vell i la seva transcendència mediambiental.

També pel Dia Internacional del Medi Ambient es podrà visitar el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils, de les 11 del matí a la 1 del migdia, i participar en la sortida ‘Coneix el teu entorn’, a partir de les 5 de la tarda.

Les entrades per al CRARC es lliuraran durant la visita a l’empresa i a l’estand de l’Ajuntament al Mercat 4R.