El cementiri municipal de Masquefa va tornar a omplir-se dissabte, 1 de novembre, amb motiu de la diada de Tots Sants. I és que van ser molts els masquefins que van voler recordar els seus difunts en aquesta assenyalada data.

També els representants del Consistori van anar al cementiri per fer la tradicional ofrena floral davant la tomba que acull els soldats desconeguts de tots dos bàndols que van morir a la guerra civil, entre el 22 i el 23 de gener de 1939, quan les tropes del general Franco van ocupar definitivament Masquefa. Els representants municipals van llegir el poema ‘Si el món fos…’ de Joana Raspall. L’acte també va incloure una emotiva actuació musical a càrrec de l’Eugeni i l’Aura, director i professora de l’Aula de Música.

D’altra banda, tal i com es tradició per Tots Sants, els panellets, les castanyes i els moniatos van tornar a ser presents en moltes cases de Masquefa. De fet, la festa de la castanyada ja s’havia estrenat, el divendres 31 d’octubre, amb un participat taller de panellets al Casal de Joves. Una dotzena de joves van aprendre a elaborar aquests tradicionals dolços, des de la preparació fins a la cocció al forn. En van preparar de diversos tipus, bàsicament de pinyons i ametlles, i molts ho van fer oportunament disfressats per celebrar també la festa de Halloween.

També el Club Excursionista Anoia es va sumar a la castanyada amb una nova edició de la ja tradicional caminada nocturna, que va tenir lloc el mateix dissabte 1 de novembre. Els participants, que no van conèixer el trajecte fins al mateix moment de la sortida, van descobrir l’entorn de Masquefa sota la llum de la lluna, i, després de suar la samarreta, van poder recuperar forces amb les castanyes calentes i la mistela que els van oferir els organitzadors.