El recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo i la Capella del Roser seran els protagonistes el proper dissabte 23 d’octubre en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni que enguany celebren el seu 30è aniversari.

Masquefa torna a sumar-se a les Jornades Europees del Patrimoni, un esdeveniment a nivell europeu que posa en valor el patrimoni i la diversitat cultural d’Europa a través d’accions nacionals, regionals i locals.

Per la celebració d’aquestes #JEP21 les àrees de Promoció del Territori i Cultura proposen centrar la mirada en dos conjunts arquitectònics fonamentals per entendre la història cultural, social i econòmica de Masquefa: la Capella del Roser i el recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo.

La Capella del Roser és el primer edifici religiós construït dins la trama urbana de l’actual Masquefa i és el reflex dels canvis polítics i territorials de la baixa edat mitjana i els primers segles de l’època moderna a Catalunya. Amb la construcció i la posada en marxa de La Fàbrica Rogelio Rojo, Masquefa entra en els temps moderns i la industrialització. La seva arribada a principis del segle XX va significar, possiblement, la major transformació social, cultural i econòmica des dels segles baixmedievals.

Les Jornades Europees del Patrimoni a Masquefa se celebren el proper dissabte 23 d’octubre amb el següent programa d’actes:

  • 11.30 h: obertura del Centre d’Interpretació de La Fàbrica Rogelio Rojo.
  • 12 h: visita guiada al recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo, on es podrà conèixer la transformació soferta per l’edifici en passar a ser d’un conjunt industrial a un espai de serveis a la ciutadania.
  • 13 h: concert a la Plaça del CTC (davant del bar del CTC) a càrrec del masquefí Gabriel Kazz.
  • 18.30 h: obertura de la Capella del Roser.
  • 18.45 h: visita guiada a la Capella del Roser.
  • 19.15 h: concert d’ Ann & Max a la Capella del Roser, amb copa de cava en acabar el concert.

Inscripcions a la visita guiada al recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo: https://masquefa.cat/tic/inscripcionsonline/.

Inscripcions a la visita guiada i concert a la Capella del Roser: https://masquefa.cat/tic/inscripcionsonline/ (36 places degut a restriccions Covid-19).

Daniel Gutiérrez, regidor de Promoció del Territori, explica que “Masquefa té un ric patrimoni cultural material i immaterial que és fruit de la història de generacions i generacions que ens han precedit. Posar-lo en valor, conèixer-lo, mantenir-lo i respectar-lo permet desenvolupar la seva funció social: conèixer el passat, entendre el present i projectar-nos cap el futur”.