Masquefa commemorarà aquest dissabte, 20 de novembre, el Dia Universal dels Drets de l’Infant. L’Ajuntament ha organitzat una jornada lúdica que tindrà també un clar accent sensibilitzador i reivindicatiu. La principal novetat de la celebració d’aquest any és una marxa popular que recorrerà els carrers de la vila per donar a conèixer a tothom els drets dels més menuts i exigir que es respectin a tot el món.

Tots i totes estem convocats el dia 20 de novembre a la gran Marxa pels Drets de l’Infant. Els masquefins i masquefines ens concentrarem al pati del Recinte Rogelio Rojo a les 10.30h i a les 11 iniciarem el recorregut fins a la plaça de l’Estació. La marxa l’encapçalarà una pancarta amb el lema ‘Drets de l’Infant’.

Aquesta iniciativa persegueix l’objectiu de donar a conèixer a tothom els drets, i també els deures, que tenen tots els infants. Al mateix temps vol denunciar que aquets drets no es respecten en alguns països i demanar que, d’una vegada per totes, acabin sent universals per a tots els nens i nenes del món. Masquefa, doncs, és vol fer sentir. I per això demana a tot els participants a la marxa que portin alguna cosa amb la que puguin fer soroll.

Un cop a la plaça de l’Estació es podrà visitar una exposició sobre la nova Llei de la Infància i l’Adolescència. També es llegirà un manifest, en un acte interactiu que requerirà de la participació dels assistents. La jornada la tancarà un espectacle infantil, també a la plaça de l’Estació.

Aquest és el quart any consecutiu que Masquefa commemora el Dia Universal dels Drets de l’Infant.

Treball a les escoles
La celebració el 20 de novembre és una de les diverses activitats que l’Ajuntament organitza, amb el suport de la comunitat educativa, els pares i mares, i les entitats, per a donar a conèixer els drets i deures dels infants i sensibilitzar els vilatans i vilatanes.

L’Ajuntament està adherit a la campanya ‘Els Drets de l’Infant’ de la Diputació de Barcelona, una proposta metodològica per conèixer la Convenció sobre els drets de l’infant mitjançant un programa d’activitats informatives i sensibilitzadores que es duu a terme als centres educatius de Masquefa.

Durant tot el mes de novembre els alumnes de 1r, 3r i 5e curs de primària de les escoles El Turó, Font del Roure i Masquefa II participen de diverses activitats per conèixer els drets i deures dels infants, tant en el context local com en el d’altres realitats del món.