La vila de Masquefa s’uneix un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, una jornada dedicada a reivindicar la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, i a posar en valor el paper essencial de la dona en la societat. Amb l’objectiu de fer extensiu aquest missatge a tota la ciutadania, l’Ajuntament, en col·laboració amb el teixit associatiu local, ha preparat una àmplia agenda d’activitats.

Sobre la jornada, la regidora de Feminismes, Igualtat i Diversitat, Olga Codina, destaca: “És crucial continuar reivindicant la igualtat de gènere i reconèixer la contribució de les dones en tots els àmbits de la nostra societat. Amb aquesta programació, volem posar de manifest la importància de seguir treballant per aconseguir una societat més justa i igualitària”.

Les activitats van començar el 21 de febrer amb l’obertura de l’exposició ‘Alicia de Larrocha, 100 anys’ a la Biblioteca Municipal Maria Carme Junyent Figueras, una mostra que commemora el centenari de la pianista i que es podrà visitar fins al 9 de març. Els dies 27 de febrer i 5 de març es durà a terme un taller al Casal de Joves per a reflexionar i crear accions reivindicatives per al 8M.

Així mateix, el dimarts 5 de març al mercat, l’Associació Feminista Constel·lació Lila i l’Ajuntament de Masquefa oferiran el Punt Lila Informatiu, que proporcionarà informació sobre activitats, recursos i serveis d’atenció a les dones. I encara el 5 de març, a la Biblioteca Municipal, es realitzarà la xerrada ‘La Salut Íntima de les Dones. Què puc fer per tenir una sexualitat plena’, a càrrec de la Farmàcia Masquefa (carrer Major, 1) i l’Ajuntament, que proporcionarà eines per millorar la salut i la sexualitat al llarg de la vida. Per a participar en aquesta xerrada, cal inscriure’s a la farmàcia. La inscripció també es pot fer a través de l’adreça de correu igualtat@masquefa.net o bé trucant al 93 772 50 30.

Dijous 7 de març, a la Biblioteca Municipal se celebrarà un cinefòrum amb la projecció d”Un cel de plom’, una pel·lícula basada en la vida de Neus Català, que serà seguit d’un debat.

L’acte central del Dia Internacional de les Dones tindrà lloc el mateix divendres, 8 de març als Jardins del CTC, amb una concentració i un acte commemoratiu a partir de les 19h. Es farà la lectura de manifest a càrrec de l’Associació Feminista Constel·lació Lila i l’Ajuntament de Masquefa; i una mostra d’accions reivindicatives en les quals han participat diferents grups de joves en espais de reflexió sobre la igualtat de drets i el paper de la dona a la societat, a càrrec del Casal de Joves i la Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat.

El dissabte 9 de març, per cloure les celebracions, es durà a terme la Caminada per la Història, que posarà en valor el paper de la dona al llarg dels segles a través del patrimoni artístic i cultural del municipi. La caminada començarà a les 10h davant de l’Escola Font del Roure i inclourà una visita al Centre d’Interpretació de La Fàbrica Rogelio Rojo, seguida d’un vermut. Per a participar en la Caminada, cal inscriure’s a través de l’adreça de correu igualtat@masquefa.net o trucant al 93 772 50 30.