El 20 de novembre passat Masquefa va voler recordar, un any més, la importància d’aquesta data per a tots el infants del món. En el marc del Projecte Educatiu de Vila (PEV), el municipi es va adherir a la celebració del Dia Universal dels Drets de l’Infant amb una festa al Recinte Rogelio Rojo. S’hi va fer un contacontes amb narracions d’arreu del món, a càrrec de Jordi Tonietti. A més d’aquesta tarda de contes musicals, els infants i les seves famílies també van gaudir d’un berenar de pa i xocolata.

D’altra banda, a la Biblioteca es va poder veure la foto guanyadora del concurs de fotografia a Instagram sobre els drets dels infants organitzat per la Comissió Jove U18, el Casal de Joves de Masquefa, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament i la mateixa Biblioteca.

A més de passar una bona estona, la commemoració també va servir per donar a conèixer quins són els drets universals que tenen els més petits (també els deures), i per prendre consciència de la necessitat que tots, les administracions i la societat, treballem plegats per garantir aquests drets als nens i nenes d’arreu del món, també als de casa nostra.

La commemoració del Dia Universal dels Drets de l’Infant també es va solidaritzar amb les persones i famílies que travessen per major dificultats a conseqüència de la crisi. Per entrar a la festa els assistents van haver d’abonar una entrada simbòlica: un aliment pensat especialment per als infants. Es van recollir galetes, xocolata, sucre, llet, sucs, cereals … i molts altres productes que s’han fet arribar a l’Associació del Grup de Voluntaris perquè les reparteixi entre les famílies amb menys recursos.