L’Ajuntament pretén potenciar el turisme per atraure més visitants i així afavorir el comerç local

Una de les principals línies d’actuació del govern municipal en el present mandat és donar un nou impuls a la promoció turística del municipi. En el marc d’aquest eix de treball i per tal de conèixer els actius turístics i culturals de la vila, el passat dijous 16 de juny, els diputats delegat i adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns i Pere Regull, van visitar Masquefa.

Al voltant d’una taula, els diputats, l’alcalde Xavier Boquete, els regidors Enrique Gómez i Carles Mernissi i les tècniques de Cultura i Promoció Econòmica de l’Ajuntament van desgranar i analitzar aquells aspectes locals de caire festiu, cultural i econòmic que són motors d’atracció turística. En aquesta línia, des de l’Ajuntament es va posar en valor la ubicació del municipi el qual gaudeix del paisatge de la muntanya de Montserrat de fons, l’activitat del comerç local i la seva tradició d’obrir en diumenge, i algunes festes multitudinàries com La Nit en Blanc i la Festa del Raïm. No obstant, l’alcalde va explicar als màxims representants de l’àrea de Turisme de la Diputació que l’element més destacat i actiu turístic central és el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), un equipament que guarda una gran singularitat ja que és l’únic centre de recuperació de fauna salvatge de tot l’Estat especialitzat en amfibis i rèptils. De fet, un cop acabada la sessió de treball es va convidar als diputats a conèixer de primera mà el CRARC a través d’una visita guiada a càrrec d’un dels seus responsables, en Quim.

Al final de la jornada, la valoració feta pels propis diputats va ser molt positiva i van manifestar que "Masquefa gaudeix d’arguments suficients per potenciar en els propers anys la seva vessant més turística, i des de la Diputació de Barcelona hi intentarem contribuir de la millor forma". Al mateix temps, l’alcalde Xavier Boquete, explicava que "és important que dediquem esforços al turisme ja que és, en el fons, una bona manera d’ajudar a consolidar i fer créixer el nostre comerç local".