L’Ajuntament de Masquefa començarà la setmana que ve a elaborar un cens de locals comercials en planta baixa amb l’objectiu d’obtenir un llistat actualitzat de tots els comerços en funcionament a la vila, i també dels que es troben en venta o lloguer.

L’estudi es farà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i anirà a càrrec de l’empresa Opinometre, contractada per la mateixa Diputació. Entre el 20 i el 25 de gener un equip tècnic d’aquesta empresa farà una prospecció exterior als locals per recollir dades com el nom comercial, l’adreça, la seva localització i una fotografia de la façana de l’establiment.

L’Ajuntament, que ja ha informat de la iniciativa els comerciants mitjançant carta o correu electrònic, demana la col·laboració dels comerços en la realització d’aquest estudi. En cas que tinguin algun dubte, poden posar-se en contacte amb el tècnic d’Empresa Òscar Solaz, trucant al 93 772 78 28 o adreçant-se al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60).

Aquest treball de camp permetrà crear una base de dades actualitzada amb la informació i la imatge de cada establiment. També serà una eina d’utilitat per al Departament de Promoció Econòmica a l’hora d’assessorar i orientar els emprenedors que volen obrir nous negocis, podent-los informar amb detall de l’oferta comercial ja existent i de les necessitats detectades.

L’elaboració d’aquest cens de local comercials s’engloba en el conjunt d’accions que es duen a terme des de l’Ajuntament per dinamitzar el teixit empresarial i comercial i contribuir a la seva reactivació.

D’altra banda, l’Ajuntament també està treballant en l’edició d’una guia de comerços i empreses que es farà arribar a totes les llars.