Masquefa va estrenar diumenge la zona d’esbarjo i passeig exclusiva per a gossos que l’Ajuntament ha fet al Turó del Met, al costat del skate parc. Nombrosos veïns, que portaven en total 105 gossos, van assistir a l’obertura d’aquest nou espai públic, un solar perimetrat amb una tanca on els animals poden moure’s amb total llibertat, corrent i jugant deslligats, sota la supervisió dels seus propietaris. Els gossos considerats potencialment perillosos han d’anar lligats i amb morrió.

En aquest espai públic també s’hi ha instal·lat un circuit d’agility on els animals poden fer activitat superant diversos obstacles com tanques o túnels, a més de dispensadors de bosses, papereres, taules de pícnic, bancs per al repòs i una font.

Els assistents a l’obertura del parc no es van perdre detall de l’exhibició d’agility que va protagonitzar l’Escola Canina Font-Galí. Diversos gossos que porten només un mes practicant agility van mostrar les seves habilitats acompanyats dels seus propietaris. Posteriorment, tots els assistents van poder entrar al parc amb les seves mascotes domèstiques per començar a familiaritzar-se amb el circuit i l’espai. Al final de l’acte, els assistents van ser obsequiats amb una pilota per als gossos i una pala per a recollir els excrements, gentilesa de l’establiment Bestial.

‘A casa ho fas? Al carrer tampoc?’
Amb l’entrada en funcionament d’aquest parc, l’Ajuntament “vol millorar el civisme a Masquefa i contribuir a la plena responsabilitat de les persones propietàries de gossos per evitar qualsevol conflicte de convivència”, tal i com va recordar l’alcalde. En aquest sentit, Xavier Boquete va fer una crida als propietaris perquè compleixin, tots, l’obligatorietat de retirar els excrements dels gossos de la via pública, -“fent que Masquefa sigui una vila cada dia més neta, agradable i acollidora”-, així com de registrar els seus animals en el cens de l’Ajuntament.

La gran majoria de propietaris –en el cens hi ha inscrits més de 800 gossos- fan ja aquests deures, però l’Ajuntament insta a la col·laboració de tothom per evitar que una minoria de propietaris continuï sense fer-los. El no compliment de l’ordenança municipal sobre la tinença d’animals domèstics comporta sancions de fins a 500 euros.

De fet, coincidint amb l’obertura d’aquest nou parc per a gossos, l’Ajuntament ha tornat a posar en marxa la campanya ‘A casa ho fas? Al carrer tampoc!”, amb l’objectiu de conscienciar els propietaris d’animals domèstics de l’obligatorietat de complir l’ordenança, especialment pel que fa a la recollida dels excrements de la via pública. Aquests darrers dies s’han instal·lat quatre grans tòtems –amb el lema i la imatge de la campanya- al carrer Major i l’avinguda Catalunya.

Normes i recomanacions d’ús del nou parc
L’Ajuntament recorda als usuaris d’aquesta nova zona d’esbarjo i passeig per a gossos que han de complir les normes i recomanacions d’ús següents:

-Dins del recinte podeu portar gossos sense lligar, excepte els potencialment perillosos que, a més, han de dur morrió.

-Recolliu els excrements dels gossos i dipositeu-los adequadament en les papereres.

-Manteniu la zona neta i en bones condicions.

-Els gossos han d’estar identificats amb microxip i censats a l’Ajuntament.

-Gaudiu de l’espai respectant les altres persones i animals.

-Abans de deslligar el vostre gos, espereu que s’acostumi i també estigueu segurs de la reacció dels altres gossos.

-Aprofiteu per jugar amb ell.

-No és recomanable per a cadells de menys de 3 mesos.

-Estigueu pendents del vostre gos; és un bon moment per gaudir de la seva vitalitat.

-Si el gos està malalt o bé té malalties parasitàries, absteniu-vos d’anar a la zona d’esbarjo.

-Si la vostra gossa està en zel no useu la zona d’esbarjo per evitar baralles entre gossos mascles.

-Si entreu amb nens petits caldrà que els acompanyi una persona adulta.