El nou mural se situa als jardins del CTC i té com a objectiu traslladar els valors de la igualtat i la diversitat dels joves de Masquefa en el marc de l’Any Europeu de la Joventut.

El nou mural ha estat treballada conjuntament pels joves de Masquefa i l’artista anoienca Núria Riba. Després d’un procés participatiu entre joves es va triar la temàtica i objectius del mural. Posteriorment, l’autora va fer els esbossos i entre els mesos de novembre i desembre s’ha realitzat el mural, acció que també ha comptat amb la participació dels joves que han aportat el seu art.

Pels joves era important traslladar un concepte clar sobre la igualtat i la diversitat, a més de sortir dels estàndards habituals de representació del gènere. D’aquesta manera l’autora ha traslladat al mural la presència d’uns joves que representen la diversitat en les identitats, les creences, els hobbys, la roba, etc.

El mural es tanca amb una frase escollida pels joves i que representa clarament la voluntat d’aquesta acció artística: “Deixeu-nos créixer lliurement a la nostra manera, sense estereotips ni modes…”.

El nou mural ha estat una iniciativa de les regidories de Joventut i Visió Europea de l’Ajuntament de Masquefa i s’emmarca en les accions de l’Any Europeu de la Joventut. S’ha finançant amb fons propis de l’Ajuntament de Masquefa, la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Igualtat del Govern d’Espanya.

Isis Abad, regidora de joventut destaca que “estem contents d’aquest projecte. Ha estat un treball col·laboratiu entre joves, artista i regidories que acompleix els objectius establerts: traslladar el missatge d’una Masquefa compromesa amb la llibertat, la igualtat i la diversitat, a més dignificar i millorar l’espai públic a través de l’art. Aprofundirem en aquestes accions”.

Trobareu el nou mural en aquest punt.