Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, Masquefa va inaugurar dimecres un original parc infantil inspirat en els populars dibuixos del Patufet de la coneguda ninotaire Pilarín Bayés. Es dóna la circumstància que aquest és dels primers parcs d’en Patufet que s’inauguren a tot Catalunya. El dia abans, dimarts, també se’n va estrenar un a Vic, la ciutat natal de Bayés.

Els infants de Masquefa i els seus familiars no es van voler perdre l’estrena. En la inauguració, l’alcalde, Xavier Boquete, va destacar la importància de donar a conèixer entre els més petits un dels contes catalans més populars i la seva simbologia.

A més, el director de Ràdio Masquefa, Dario Muhi, va llegir el conte d’en Patufet, després que l’Ajuntament lliurés barretines a la canalla i també als grans, i tots els assistents es fessin una gran fotografia de família.

El nou parc, situat al costat de l’Escola Bressol Municipal La Baldufa, està format per un panell on s’explica el conte amb il·lustracions, dos jocs de molla amb els dibuixos d’en Patufet i el Dineret, un tobogan amb el dibuix del Bou, un gronxador amb el dibuix de la Col, un balancí amb el Cistellet i una caseta que és la Botiga.

Els materials que s’han utilitzat per als jocs són d’alta qualitat i resistència i es fabriquen d’acord a les normatives europees de seguretat.

La idea de crear el Parc d’en Patufet va sorgir de l’Ajuntament de Vic per homenatjar la ninotaire Pilarín Bayés. L’empresa Entorn Urbà ha creat una sèrie limitada de 50 parcs i ja té confirmada la seva ubicació en una trentena de municipis.

Nascuda a Vic l’any 1941, en ple franquisme, Pilarín Bayés (www.pilarin.cat) és una de les il·lustradores més populars i prolífiques de Catalunya. Ha publicat més de 800 llibres (alguns traduïts a vuit idiomes) i ha col·laborat en nombroses publicacions, exposicions d’obra original i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats. L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi.