Masquefa ha estrenat aquesta setmana l’Espai Lúdic i de Salut per a la gent gran que l’Ajuntament ha instal•lat a la plaça dels Jocs. Aquest nou equipament persegueix un doble objectiu: d’una banda, ajudar les persones grans a mantenir-se en un bon estat de forma i afavorir les seves condicions físiques; d’altra banda, potenciar l’espai públic com a lloc d’integració i convivència.

L’espai lúdic ha estat totalment finançat per la Diputació de Barcelona.

Propera inauguració
Avui dijous l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, acompanyat de la regidora de Benestar Social, M. Àngels Font, altres autoritats locals i representants de la Diputació, han inaugurat l’Espai Lúdic i de Salut per a la gent gran en un acte que, malgrat la pluja, ha comptat amb la presència d’alguns membres del Casal de la Gent Gran i del grup d’avis i àvies que participen en les sessions de gim dolça organitzades pel Consistori. L’Ajuntament té previst inaugurar oficialment aquesta instal•lació en les properes setmanes, amb l’objectiu de donar-les a conèixer a tota la gent gran i explicar-los el seu funcionament.

De tota manera, avui la fisioterapeuta Pat Vidal ja ha mostrat de manera pràctica als assistents els diversos exercicis que poden fer en aquest equipament per a prevenir possibles problemes de salut i mantenir-se en un bon estat de forma.

Exercicis suaus

Els espais lúdics per a la gent gran consisteixen en un circuit d’exercicis suaus especialment pensats per afavorir les condicions físiques de la gent gran, contribuint a la millora del seu benestar. El disseny d’aquestes instal•lacions compta amb l’assessorament del Col•legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, cedeix als ajuntaments els Espais de Salut amb la voluntat de treballar amb els municipis una acció per a la millora de la qualitat de vida de les persones, amb un ús polivalent, especialment per a la gent gran i també part d’infants, de persones amb minusvalidesa i de dones embarassades

Durant el període 2009 – 2011, la Diputació de Barcelona cedirà als ajuntaments 135 espais lúdics, amb una inversió de 1,6 milions d’euros. Com a suport, la Diputació facilita el material de difusió i comunicació i assumeix la formació dels monitors responsables de les sessions guiades de dinamització entre la gent gran.