El carrer principal de Masquefa, la travessera de la carretera B-224z, presenta una nova fesomia. Aquests dies han finalitzat les obres per millorar l’accessibilitat i la mobilitat del vianants i al mateix temps per pacificar-hi el trànsit. El resultat de l’actuació és un carrer Major més segur per a vianants i vehicles i molt més agradable per a passejar i comprar-hi, ja que aquesta és una de les principals artèries del municipi, on es concentra bona part de la vida social, administrativa i comercial.

Els treballs han consistit a ampliar la vorera sud des de l’església fins a l’alçada del carrer Montserrat, un tram de 80 metres. Alguns punts d’aquesta vorera sud no superaven els 70 centímetres d’amplada, fet que suposava un autèntic obstacle per als vianants i especialment per a les persones amb mobilitat reduïda. Amb l’ampliació que s’ha dut a terme, l’amplada mínima en tota la vorera és d’1,50 metres, arribant als 2,40 en alguns punts. També s’hi ha eliminat les barreres arquitectòniques, fent-hi plataformes elevades per garantir l’accessibilitat dels vianants. 

Paral·lelament s’ha reduït la calçada –que s’ha fet de 3,50 metres- per evitar que s’hi mal aparqui en doble fila, i s’ha mantingut la línia d’aparcaments ja existent.

D’altra banda, també s’ha condicionat una plataforma per a vianants davant de l’església, de 20 metres de longitud.

Amb aquesta actuació s’ha aconseguit crear un itinerari segur i accessible per als vianants que hi passegen, hi fan gestions i hi compren, així com reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen. Els treballs, que han tingut un termini d’execució d’un mes, els ha dut a terme l’empresa Bagescon 2002.

Més accions
Aquesta és una de les actuacions previstes en el Pla de Mobilitat Urbana de Masquefa, i l’Ajuntament ha decidit dur-la a terme perquè, a més de garantir la seguretat de vianants i vehicles, també contribuirà a dinamitzar el teixit comercial i perquè s’han aconseguit recursos externs per fer-la possible. El Consistori ha finançat els treballs d’ampliació de la vorera sud, amb un pressupost de 15.890.45 euros, mentre que el cost de la plataforma que s’ha fet davant l’església, 46.984,01 euros, ha anat íntegrament a càrrec de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament es reunirà en breu amb els comerciants i botiguers de Masquefa per estudiar l’execució d’altres accions previstes en el Pla de Mobilitat Urbana que també ajudaran a revitalitzar l’activitat del comerç local.