La responsable del Centre Tecnològic Comunitari, Carol Villanova, i la professora de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Yolanda Anguita, van participar dilluns, a Solsona, en el Congrés Internacional de Desenvolupament Rural, on van presentar el programa “Dona’t una oportunitat”, una innovadora iniciativa de l’Ajuntament per fomentar l’accés de les dones al món del treball.

Ofimàtica per a dones en atur
Una de les actuacions en què Villanova i Anguita van posar l’accent van ser els cursos d’ofimàtica per a dones en atur que s’organitzen en el marc de “Dona’t una oportunitat”. Aquests cursos permeten a les participants familiaritzar-se amb l’entorn “Office” i els proporciona una formació cada vegada més demandada per les empreses.

Els cursos d’ofimàtica inclouen una formació teòrica de tres mesos de durada, i 1 mes de pràctiques en empreses. A més, l’Ajuntament reconeix la tasca de les participants en un acte en què el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació lliura a les alumnes els certificats i diplomes.
 

El Congrés de Desenvolupament Rural va tenir lloc al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i va posar l’accent en innovadores experiències desenvolupades arreu de Catalunya i que contribueixen a fomentar i augmentar la competitivitat de les empreses i el territori.

El congrés, que aquest any arribava a la vuitena edició, va esdevenir un punt de trobada d’administracions, empreses, grups de promoció del desenvolupament, i associacions econòmiques i emprenedores.