La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa va ser el cap de setmana a la Fira del Món Geganter, que es va celebrar a Ulldecona (el Montsià) amb la presència de més d’una vintena de colles geganteres, a més de constructors de gegants, luthiers, artesans de tota mena, constructors de remolcs, coordinadors i vocalies que van oferir els seus serveis.

A la fira la colla masquefina va instal•lar un estand amb àmplia informació sobre la festa de la Ciutat Gegantera que aquest 2012 se celebrarà a la vila. L’estand va ser molt visitat, ja que a aquestes alçades de la temporada les colles ja preparen el calendari de trobades per a l’any següent i la de Masquefa és una de les cites assenyalades en vermell.

Els representants de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, amb la cap, Elena Fàbregas al capdavant, van estar acompanyats del regidor de l’Ajuntament Carles Ventura. La delegació va aprofitar la fira per exposar i explicar el projecte de Ciutat Gegantera 2012 i també per captar possibles col·laboradors. Així, per exemple, va poder explicar els preparatius del projecte de Ciutat Gegantera al director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat, Lluís Puig, a qui també van lliurar una còpia de l’audiovisual sobre la candidatura de Masquefa a Ciutat Gegantera i un díptic informatiu.

Els representants masquefins també van establir contactes amb empreses especialitzades que ofereixen serveis que poden ser d’interès per a la festa de Ciutat Gegantera, i van contactar amb els monitors del cos de ball del Treball i Na Cultura, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, per concretar els assajos, ja que durant la festa de Ciutat Gegantera la colla masquefina els farà ballar.

La Fira del Món Geganter va omplir Ulldecona d’activitats relacionades amb el fet geganter. S’hi van fer xerrades sobre la gralla i la dolçaina, es va donar a conèixer el món geganter del País Valencià i el projecte de constitució de la nova Federació Valenciana de Gegants i Cabuts, i es van presentar novetats bibliogràfiques geganteres. També hi va haver una mostra de ball de les colles convidades, una mostra de músics, una plantada de gegants i diverses passejades, a més d’un taller de jotes i una mostra de noves figures. Els assistents també van poder aconseguir el DVD ‘La festa’, enregistrat a Vic l’octubre del 2010 amb motiu del 25è aniversari de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, amb la mostra de diferents balls conjunts de vocalies.