Masquefa ha fet aquest migdia cinc minuts de silenci davant de l’Ajuntament per condemnar l’atemptat d’ETA que divendres passat va acabar amb la vida de l’exregidor socialista a Mondragón Isaías Carrasco. Després de la concentració davant del Consistori, l’Ajuntament ha fet un ple extraordinari en què s’ha llegit un manifest de rebuig del terrorisme i de suport a la família de l’exregidor socialista.

El text manifesta “la solidaritat del poble de Masquefa amb la família de l’exregidor socialista Isaías Carrasco Miguel i amb els seus companys i amics, fent-los saber que el seu patiment és compartit per tots els nostres conciutadans”. A més, expressa “la més absoluta condemna, repulsa i indignació davant d’aquest acte ignominiós que atempta contra els més elementals drets humans”.

D’altra banda, la declaració de l’Ajuntament de Masquefa expressa “la convicció de l’absolut aïllament dels violents i d’aquells que els donen suport”, a la vegada que afirma que “només amb el diàleg es pot arribar a solucionar el problema”. També crida els masquefins i masquefines “a mantenir la fermesa, des de la serenitat i el respecte als valors democràtics”, i el convida a participar “en les diferents accions que es convoquin per expressar el rebuig ciutadà a la violència i el suport als valors de la pau i la convivència en llibertat”.

Finalment, el manifest expressa el desig que “aquests esdeveniments constitueixin un punt d’inflexió per l’assoliment de la plena convivència democràtica al País Basc i la desaparició del fenomen terrorista”, i demana “a tots els polítics amb responsabilitat que s’abstinguin de fer declaracions i comentaris inoportuns, i que treballin conjuntament per portar la pau a tot l’Estat”.