L’alcalde Xavier Boquete i destacats empresaris locals manifesten al conseller la necessitat de desdoblar la carretera B-224 i d’enllaçar la B-40 amb l’A2 en una trobada oficial que també ha servit per posar de manifest la bona salut de què gaudeix el teixit industrial del municipi.

Aquest divendres 12 de maig Masquefa ha rebut la visita del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, que ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà els projectes de futur i les necessitats d’algunes empreses importants del municipi.

 La trobada ha començat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on l’alcalde Xavier Boquete i altres membres del consistori han rebut oficialment el conseller i li han expressat la seva preocupació per les necessitats d’infraestructures estratègiques que pateixen Masquefa i la comarca de l’Anoia. En aquest sentit, l’alcalde ha posat en valor durant la trobada “l’aposta que han fet moltes empreses per invertir i instal·lar-se a Masquefa en un període de crisi delicat” i ha destacat la necessitat de “resoldre les mancances en infraestructures que estan afectant la competitivitat del territori”, citant de forma explícita el desdoblament de la B-224 i l’enllaç de la B-40 amb l’A2, projectes que ha definit com a “imprescindibles” per garantir “la cohesió territorial i la creació de llocs de feina tant al municipi com a la comarca de l’Anoia".

De la seva banda, Baiget també ha expressat la voluntat del govern català de dotar de més i millors infraestructures el territori masquefí, sobretot en termes de mobilitat, i ha afirmat que el Departament de Territori “ja està treballant en la redacció del projecte de la B-224 i és conscient que l’enllaç de la B-40 amb l’A2 és una infraestructura prioritària”, afegint també el seu desig que aquesta necessitat es vegi reflectida en els recursos que l’Estat destina en els Pressupostos Generals per invertir a Catalunya. Baiget ha destacat, així mateix, “l’esforç que realitza l’Ajuntament de Masquefa pel desenvolupament econòmic del territori”, que ha definit com “un exemple per al país”. La recepció a la Sala de Plens ha conclòs amb la signatura del conseller al llibre d’honor de l’Ajuntament i el lliurament a Baiget d’una placa en record de la seva visita.

Tot seguit, la comitiva ha realitzat una visita institucional a 3 empreses importants del municipi. En primer lloc, Baiget, Boquete i altres representants del consistori s’han dirigit a l’espai on el Grup Carreras està construint la seva nova nau de 62.000 metres quadrats. A continuació, Baiget i l’alcalde han inaugurat oficialment les noves instal·lacions de Gruas Sant Jordi. I per acabar, el conseller d’Empresa i Coneixement ha fet una visita a les dependències d’Aldi Supermercats Masquefa.

Durant la visita oficial de les tres empreses, els diversos dirigents i representants que han tingut l’ocasió de parlar amb el conseller han aprofitat la trobada per expressar-li la necessitat de millorar les infraestructures de mobilitat del municipi a fi de potenciar la competitivitat de la comarca, garantir la captació de talent, fomentar la creació d’ocupació i consolidar el teixit empresarial i industrial de la zona. Jordi Baiget s’ha acomiadat de Masquefa passades la una del migdia tot agraint la invitació de l’Ajuntament i l’hospitalitat de les tres empreses visitades.