Masquefa es va abocar amb la festa major. La celebració, en honor a la patrona de la vila, Santa Magdalena, va treure al carrer nombrosos masquefins i masquefines, els quals van gaudir d’una variada agenda d’activitats, organitzada per l’Alzinar amb el patrocini de l’Ajuntament
 
Els carrers del nucli antic es van vestir de gala per rebre la festa. Els veïns van guarnir els balcons amb els vistosos domassos que els va lliurar l’Ajuntament per donar un caire encara més festiu i popular a la celebració. D’altres carrers s’hi van sumar fent onejar la senyera. Després d’aquesta primera experiència, el Consistori regalarà l’any que ve domassos a tots els vilatans. També convocarà un concurs perquè tothom qui vulgui dissenyar el domàs presenti la seva proposta.
 
La sirena de la Rogelio Rojo
Els domassos no van ser l’única novetat d’aquest any. Els masquefins i masquefines també van poder sentir com una sorollosa sirena anunciava l’inici dels actes. Es tracta de l’antiga sirena de la Rogelio Rojo, que fins als anys 90, quan aquesta fàbrica de metal·lúrgia va cessar l’activitat, anunciava l’hora d’entrada i sortida dels treballadors, amb un preavís també deu minuts abans de començar. Durant molts anys, aquest sirena, en el record de generacions i generacions de masquefins i masquefines, va ser el rellotge del poble. La brigada municipal va trobar-la durant unes obres al recinte i, després de restaurar-la, la va tornar a instal·lar a la fàbrica.
 
Actes per a tots els gustos
A més d’aquestes novetats, l’elevada participació va ser la nota més destacada. Petits, joves i grans van gaudir d’activitats per a totes les edats. Destaca el teatre de diumenge, amb el dolent Monràs de Ventdelplà (Pep Cruz), interpretant el paper d’un actor de televisió en l’obra “Còmica Vida”, o la celebració del trentè aniversari de La Coral l’Alzinar, que va oferir un recital després que el seu director, el mestre Mata, llegís el pregó de la festa. La coral va cantar també dilluns a l’ofici de missa, acompanyada de la incombustible Orquestra Montgrins, que un any més va ser a la festa. Actes tradicionals com la cercavila (amb colles bastoneres i geganteres vingudes d’arreu per acompanyar els grups amfitrions) o l’espectacular correfoc (que durant més de dues hores va fer esclatar la vila) van conviure amb altres novetats com ara l’actuació dels Falcons de Piera.
 
Els esports, fidels a la cita
Els esports també van ser protagonistes, amb futbol sala, tennis taula i tir. El Futbol Sala Espardenya va veure com se li escapava el trofeu als penals davant l’Olenet 2005. En el campionat també es va estrenar l’equip juvenil de l’Espardenya, que aquesta temporada debutarà a la Tercera Divisió. Va caure per 0 a 5 davant el Can Quiseró. D’altra banda, 24 jugadors van participar en l’Open de Tennis Taula, en què es va imposar José María Clemente, de l’entitat organitzadora, el Masquefa Tennis Taula Club. En la tirada de tir, organitzada per la Societat de Caçadors amb el suport de l’Ajuntament, diverses entitats i el Club de Tir Esportiu, van participar-hi 12 tiradors. El guanyador va ser Fèlix Merchan, amb 23 plats trencats.