L’Ajuntament de Masquefa està indignat amb el problema de les males olors que té el municipi, des de fa molts anys, provocades per l’Ecoparc 4 i l’abocador de Can Mata.

El consistori recorda que des del 2008 hi ha un acord amb l’empresa CESPA Gestión de Resíduos, que s’encarrega de l’abocador de Can Mata, que tenia com a objectiu minimitzar l’impacte ambiental, que no s’ha complert en cap moment.
En el conveni, signat l’abril de 2008, l’empresa assumia l’obligació d’executar una barrera verda de caràcter vegetal que fes de pantalla visual del perímetre del dipòsit controlat de Can Mata i de l’Ecoparc 4 per a disminuir l’impacte visual des del terme de Masquefa i aconseguir, així, una millora ambiental pel municipi.

En els últims anys, la creació de l’Ecoparc 4 a Hostalets de Pierola ha multiplicat, encara més, l’efecte de les males olors a la nostra vila. L’any 2014 l’empresa va modificar els sistemes de tractament de gasos i ventilació que ha agreujat el problema al municipi sobretot en èpoques d’inversió tèrmica i altes temperatures.
És per aquest motiu que l’Ajuntament ha aprovat, a la junta del Govern Local del 4 de gener de 2016, la presentació d’al•legacions davant la revisió de l’autorització ambiental de l’Ecoparc 4. Masquefa recorda que l’Ecoparc 4, ni tan sols dóna servei a nostra àrea, la Catalunya Central, si no que ho fa a l’àrea metropolitana de Barcelona i reclama a la Generalitat solucions immediates i definitives que posin fi al problemes de les males olors, a la contaminació lumínica i a l’impacte paisatgístic, per preservar la salut dels veïns i el medi ambient de la zona.