Aquest ha estat un intens cap de setmana cultural a Masquefa, amb teatre, poesia i música. I és que divendres i dissabte l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural va organitzar diverses activitats culturals de caire familiar i per a tots els públics que van registrar una gran participació.

El cap de setmana cultural va aixecar el teló divendres a la nit amb la representació de l’obra de teatre ‘Quatre locas i un funeral’, a càrrec de la companyia igualadina Quadrant màgic. Els assistents -gairebé un centenar de persones omplia la Sala l’Aglà- van riure de valent amb aquesta esbojarrada i divertida comèdia que gira entorn a un testament i quatre familiars.

Dissabte a la tarda, la poetessa Trinitat Casas va recitar el seu poemari ‘Acecha el nombre’, premi José Mª Valverde 2012, acompanyada de Lluïsa Eito i el poeta masquefí Jordi Muntané, davant la quarantena de persones que es van reunir a la sala d’actes de l’entitat.

El recital poètic va donar pas a l’audició, a les escales de l’Alzinar, de dues escoles de música: l’Alba Massana de Gavà i l’Aula Musical de l’Alzinar. Tot i el fred i una lleu pluja, les actuacions van reunir un bon nombre d’assistents que van poder seguir les evolucions dels músics del futur.

Ja a la nit, un concert de combos de quatre aules de música (l’escola Alba Massana de Gavà, el CEM Cal Maristany dels Hostalets de Pierola, l’Escola de Blues de Barcelona i l’amfitriona Aula Musical de l’Alzinar) va omplir la Sala l’Aglà amb més de dues-centes persones que van vibrar amb una ampli repertori.

El plat fort va arribar just després, amb la pujada a l’escenari de la Big Band Pérez Quartet. La formació, amb tres músics masquefins -Dani Pérez (saxo i veu), Carles Pérez (contrabaix) i Marc Ferrer (piano)- va arrancar els aplaudiments del públic amb un concert de jazz, rock i blues ple d’energia.

El cap de setmana cultural va mobilitzar unes 400 persones que van voler gaudir del teatre, la poesia i la música locals i comarcals.