Masquefa va viure el cap de setmana els darrers actes del programa 7 dies per a la igualtat dona-home, organitzat per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Així, dissabte al matí es va poder visitar, a la Sala Petita, l’exposició Les dones i les TIC. La mostra recull els treballs de les participants al curs d’ofimàtica. A la tarda els nens i nenes del Centre d’Esplai Giravolt van pintar un mural commemoratiu a la plaça de l’Estació.

Un dels actes més destacats de la jornada de dissabte va ser la conferència de la catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona Maria dels Àngels Pérez i Samper. Amb el títol Dones que foren reines: vida privada i imatge pública, la xerrada va despertar un gran interès entre els presents, els quals van formular nombroses preguntes a aquesta prestigiosa docent i reconeguda autora de llibres i articles sobre les dones.

Ja a la nit, 130 dones van participar en el sopar popular i la festa dels anys 70 que es va fer a la Rogelio Rojo. Dues animadores i un animador van ensenyar a les participants alguns passos i trucs per ballar les cançons més conegudes de la dècada dels 70. També es van fer concursos.

El programa 7 dies per a la igualtat dona-home va finalitzar diumenge amb la representació de l’obra teatral Ai Homes, una comèdia sobre les relacions de parella. Més de 150 persones van omplir la Sala Polivalent.

7 dies per a la igualtat dona-home va iniciar-se el 3 de març amb la inauguració de l’exposició Treballadores, un recull de fotografies històriques i actuals de masquefines treballant i de dones que treballen a Masquefa. Durant tota la setmana els masquefines i masquefines van poder participar en dos tallers, un sobre la igualtat d’oportunitats i un altre sobre noves maneres de ser home, i també assistir a una sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula Mataharis. A més es va fer un curs intensiu d’imatge personal.

L’Ajuntament de Masquefa té previst organitzar durant l’any algun acte més per sensibilitzar els vilatans i vilatanes de la necessitat de fomentar la igualat entre els homes i les dones.