Durant el mes de gener, l’Ajuntament organitzarà una reunió informativa oberta a tots els masquefins, entitats i centres escolars.

El 7 de desembre, una delegació masquefina encapçalada per l’alcalde Xavier Boquete i representants del consistori i de l’entitat Masquefa Trail es van desplaçar fins a Itàlia per formalitzar l’agermanament entre les poblacions de Masquefa i Lurate Caccivio.

La visita al municipi italià és produeix tot just un més després que el Ple municipal de l’Ajuntament aprovés, el passat 8 de novembre, el protocol i el jurament de l’agermanament entre Masquefa i Lurate Caccivio, que té com a objectiu endegar conjuntament projectes culturals, esportius i socials encaminats a potenciar el creixement d’ambdues poblacions, la coneixença i comprensió mútua i el benestar dels seus veïns.

Xavier Boquete, agraeix l’hospitalitat, generositat i el bon tracte rebut al llarg de tota l’estada a Itàlia i afirma que “tot i ser dues poblacions petites, també som municipis plenament compromesos en el procés de construcció europea i en la difusió dels valors de fraternitat i solidaritat entre pobles. I és des d’aquest compromís d’on neix aquest agermanament”.

Participa d’una reunió informativa

Un cop formalitzat l’agermanament, durant el mes de gener l’Ajuntament organitzarà una reunió oberta a tots els masquefins, entitats i centres escolars per tal d’exposar els objectius d’aquest projecte i detallar les diferents vies que la població té a la seva disposició per col·laborar en aquest agermanament.

I durant la Festa Major de Masquefa de 2019, una delegació de Lurate Caccivio –amb la banda musical d’aquesta població al capdavant- visitarà el municipi per participar de la Festa Major i conèixer de prop la vila i els seus veïns coincidint amb una de les festivitats masquefines més importants de l’any.

El projecte d’agermanament compta amb l’assessorament tècnic i amb una subvenció econòmica de 3.150€ de la Diputació de Barcelona.