L’Ajuntament de Masquefa col·laborarà amb el de Vilanova del Camí per impulsar noves actuacions que potenciïn i millorin els serveis als emprenedors i les empreses i contribueixin a reactivar l’economia. Aquesta col·laboració es vehicularà mitjançant el Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa, en funcionament des del 2009, i el nou Centre d’Innovació de la Conca d’Òdena, un centre de serveis a les empreses que està a punt d’iniciar la seva activitat a Vilanova del Camí. Ambdós centres treballaran en xarxa i compartiran recursos per a oferir més i millors serveis en l’àmbit de la promoció econòmica.

L’objectiu és prestar serveis de valor afegit a les empreses i els emprenedors, promoure la innovació i la cooperació entre les empreses, i fomentar la cultura i l’esperit emprenedor, segons que van explicar dimarts l’alcalde de Vilanova, Joan Vich, i l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, en l’acte de signatura del conveni.

“Millorar els serveis i evitar duplicitats”
Boquete va emmarcar l’acord en la voluntat “de millorar els serveis i a la vegada evitar duplicitats innecessàries en aquest temps de crisi econòmica”. L’alcalde va qualificar aquesta nova col·laboració com “un pas més en la vocació supramunicipal” del Centre Tecnològic Comunitari. De fet, el CTC, que va obrir les seves portes fa tres anys, s’ha convertit des d’aleshores en un autèntic referent per a d’altres municipis que volen promoure equipaments similars. Al mateix temps ha estat capaç d’atraure un volum important d’usuaris procedents d’altres localitats de l’Anoia i de comarques veïnes com l’Alt Penedès i el Baix Llobregat.

El CTC acull el Servei d’Ocupació Municipal i aglutina en un mateix espai tots els serveis que l’Ajuntament ofereix en els àmbits de l’emprenedoria, la formació, l’ocupació, les TIC i el benestar social. Disposa de l’espai de formació i d’ús lliure de les TIC Masquef@ula, del viver d’empreses Masquef@ctiva, d’un hotel d’entitats i d’un pioner espai amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat psíquica, física o sensorial, les quals poden fer formació o usar les TIC conjuntament amb la resta d’usuaris.

“Aprofitar l’experiència de Masquefa”
Per la seva banda, l’alcalde de Vilanova, Joan Vich va agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Masquefa i del CTC, del qual va dir que “gaudeix de prestigi i ens aportarà una experiència molt útil” per a posar en marxa el Centre d’Innovació de la Conca d’Òdena.

El radi d’acció del conveni traspassa les fronteres d’ambdós municipis, ja que vol donar resposta a les necessitats de les empreses i els treballadors de tots els polígons de la Conca d’Òdena (els que hi ha a la Pobla de Claramunt, Òdena, Igualada, Santa Margarida de Montbui i la mateixa Vilanova), així com també de l’àrea d’influència de Masquefa, que a més de l’Anoia s’estén a l’Alt Penedès i el Baix Llobregat.

Els dos centres col·laboraran en l’assessorament a empreses, promouran conjuntament accions de dinamització empresarial, organitzaran jornades d’emprenedoria i fomentaran la col·laboració i l’associacionisme entre les empreses. També crearan espais de trobada per als empresaris i emprenedors, donaran suport en la creació de nous negocis, ajudaran en la consolidació de les noves empreses, i vetllaran per satisfer les necessitats de les empreses i indústries mitjançant la participació de la iniciativa privada i dels agents socioeconòmics.

A més, tots dos Ajuntaments oferiran de manera coordinada assessorament en l’àmbit de les noves tecnologies, impulsaran accions de formació, fomentaran l’ocupació i cooperaran amb altres administracions de caràcter supramunicipal. Així mateix treballaran plegats per oferir recursos a les persones amb discapacitat, un dels col·lectius que topa amb més dificultats a l’hora d’accedir al món laboral.

Aquest acord s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Masquefa d’aprofitar el potencial del CTC i sumar esforços amb altres Ajuntaments per treballar per a la dinamització econòmica del territori. En aquest sentit, Masquefa ha liderat, conjuntament amb Igualada, Vilanova del Camí i Piera, la petició d’una subvenció conjunta al govern de Madrid per a poder impulsar nous programes.