Projecte Elders

L’Ajuntament de Masquefa forma part del partenariat del projecte ELDERS (gent gran), que en el marc del programa EIT Urban Mobility de la Unió Europea, estudia com millorar la mobilitat de les persones grans. El primer taller comunitari serà el dimecres 13 de març.

L’Ajuntament de Masquefa, conjuntament amb Carnet (cooperativa especialitzada en mobilitat) i IaaC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya) han dissenyat el projecte ELDERS (persones grans) que té com a objectiu millorar la mobilitat activa dins la xarxa de persones grans de Masquefa, fomentar la inclusió i millorar la condició física i mental, així com l’entorn construït. D’aquesta manera, el resultat del projecte serà la prova i millora de les rutes a peu del municipi mitjançant processos de participació i la implementació de nous elements urbans.

El primer taller comunitari es realitzarà el dimecres 13 de març a partir de les 10 hores al Centre Tecnològic Comunitari (CTC). L’Ajuntament de Masquefa cerca vint persones voluntàries que han de complir els següents criteris:

  • Tenir 65 anys o més
  • Viure a: Masquefa, La Beguda, Can Parellada, El Maset, Can Quiseró i Can Valls
  • Persones actives que es mouen entre els nuclis

Aquest primer taller tindrà una durada de 2,5 hores aproximadament i els participants faran un treball sobre la xarxa de camins de Masquefa i debatran sobre les millores que Masquefa necessita per connectar tots els nuclis a través de la mirada de les persones grans. Aquest taller inclourà un esmorzar a mig matí. Per tal de sol·licitar la participació, les persones interessades han d’escriure un correu electrònic a la direcció ctc@masquefa.net, indicant: nom, cognoms, edat, gènere i direcció.

El projecte ELDERS està finançat pel programa de la Unió Europea EIT Urban Mobility que promou la transformació de la mobilitat per generar entorns més amables i habitables. El programa EIT s’emmarca en la iniciativa New European Bauhaus de la Comissió Europea, que té com a objectiu connectar el Pacte Verd Europeu amb els nostres entorns i experiències de vida. 

El projecte ELDERS s’insereix en l’Agenda Urbana Local de Masquefa i s’alinea amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11 (ciutats i comunitats sostenibles i resilients) de l’Agenda 2030. Daniel Gutiérrez, 1r tinent d’alcaldia destaca que: “amb la participació en el projecte ELDERS donem una passa endavant en ser protagonistes dels projectes europeus. ELDERS suposarà una millora en la mobilitat de la nostra gent gran a través d’un procés de participació obert i públic al qual us convido a participar”.