El pla té com a objectiu la substitució d’aquells arbres que generen al·lèrgies i/o problemes de seguretat per noves espècies arbòries més adequades a l’entorn.

Al llarg dels propers mesos es plantaran arreu del municipi més de 250 nous arbres en el marc de la campanya anual de reposició de l’arbrat municipal impulsada per l’Ajuntament de Masquefa.

L’actuació, que és previst que s’iniciï a l’hivern, té com a objectiu garantir la seguretat dels veïns i apostar per la renaturalització de l’entorn urbà. En aquest sentit, se substituiran aquells arbres que provoquen al·lèrgies a la població, que tenen arrels que malmeten l’asfalt i les voreres o que generen importants incidències durant els episodis excepcionals de temporal, per noves espècies més adequades on l’ecosistema animal també hi tingui cabuda.

Enrique Gómez, regidor de Medi Ambient, avança que en dos anys haurem plantat centenars de nous arbres al municipi, amb el benefici mediambiental directe que això comporta. El nou arbrat, a més, ens permet embellir els nostres carrers i projectar Masquefa com una vila agradable, amable i respectuosa amb el seu entorn”.

En aquest sentit, la plantació dels nous arbres implicarà espais com els parcs infantils de la Font del Roure, el camí i el pàrquing de La Beguda, el Turó, els polígons, l’avinguda de la Línia, les urbanitzacions i el passeig 11 de setembre.

En paral·lel, el 2019 també és prevista una nova edició –la desena- de la tradicional plantada d’alzines al Bosc dels Infants. Amb aquesta iniciativa, Masquefa amplia anualment el principal pulmó verd del poble, alhora que sensibilitza els infants de la importància de preservar l’entorn natural i el medi ambient. La plantada és també un símbol de l’arrelament dels infants i les seves famílies a la vila.