L’actuació impulsada per l’Ajuntament forma part del Pla de Millores de les Urbanitzacions i permetrà reduir fins a un 50% l’actual cost energètic.

Amb la voluntat de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència i donar una resposta ràpida i eficient a les necessitats dels veïns i veïnes de les urbanitzacions de la vila, l’Ajuntament de Masquefa ha procedit recentment a la substitució de 120 punts de llum per halogenurs metàl·lics ceràmics a Can Quiseró. D’aquesta manera, s’ha aconseguit un estalvi energètic del 50% i es compleix una de les actuacions del Pla de Millores de les Urbanitzacions impulsat per la Regidoria d’Urbanisme.

Un estalvi energètic del 50%

Els treballs han consistit en l’adequació de les instal·lacions elèctriques i en la substitució de l’enllumenat públic per nous halogenurs metàl·lics ceràmics que permeten reduir fins a un 50% l’actual despesa energètica. A més, la nova il·luminació, a diferència de la que s’utilitzava fins ara, és totalment sostenible i no emet gasos d’efecte hivernacle com el CO2.

El regidor d’urbanisme, Enrique Gómez, destaca la magnitud d’aquesta acció i posa de manifest com “el consistori treballa contínuament per a la recerca de recursos que permetin fer de Masquefa un municipi exemplar en la lluita contra el canvi climàtic i en l’adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

La instal·lació d’halogenurs metàl·lics ceràmics a Can Quiseró té per objectiu millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques, contribuir a la reducció d’emissions de CO2 i la contaminació lumínica, millorar la uniformitat lumínica de l’enllumenat i promoure l’economia verda. D’aquesta manera, el municipi obtindrà un estalvi significatiu, tant en matèria energètica com econòmica.