En el marc del seu pla per fomentar el turisme, atraure nous visitants a Masquefa i revitalitzar el comerç, l’Ajuntament ha creat una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes digitals (Masquefa.mobi) que proporciona informació sobre punts d’interès del municipi. 

L’app es va posar en marxa coincidint amb la Festa de Sant Eloi, amb els primers continguts, relacionats amb l’emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo. En concret, l’aplicació permet veure sis vídeos que repassen diferents aspectes de la història de la fàbrica, mitjançant els 10 codis QR impresos en les banderoles que s’han instal·lat en el recinte de la Rojo. La mateixa app conté la funció de càmera per reconèixer els codis QR.

L’aplicació –que és gratuïta i inicialment està disponible per a sistemes Android, i també des de la pàgina web http://masquefa.mobi- s’anirà ampliant amb la introducció de nous continguts sobre altres equipaments municipals, punts d’interès turístic, l’oferta de restauració i atractius històrics i culturals de Masquefa. Tots ells estaran identificats amb codis QR.

La informació es presenta sobre un mapa i estarà categoritzada, per poder escollir els punts d’interès segons criteris culturals, turístics, històrics o d’oci, entre d’altres. L’app Masquefa.mobi també incorpora un sistema de geolocalització que permet orientar a l’usuari i l’indica la distància a la qual es troba dels punts d’interès, segons la seva posició.