L’Ajuntament de Masquefa i la Fundació Privada ECOM han signat un conveni de col•laboració per posar en marxa al municipi un Servei d’Integració Laboral (SIL) que atendrà específicament les persones discapacitades tant del municipi com de la resta de poblacions de l’Anoia Sud o de les comarques veïnes que ho requereixin.

 D’aquesta manera, els usuaris i usuàries de Masquefa i les poblacions veïnes ja no hauran de desplaçar-se expressament fins a Igualada (en el cas de l’Anoia) o fins a Molins de Rei (en el cas del Baix Llobregat Nord) per a ser atesos.

Aquest nou Servei d’Integració Laboral per a persones discapacitades està situat al Centre Tecnològic Comunitari (CTC), a l’avinguda Catalunya 60. El servei iniciarà la seva activitat el dijous 22 d’abril i a partir del maig atendrà els usuaris i usuàries cada tercer dijous de mes, de 9h a 15h. Cal sol•licitar hora prèvia al 93 772 78 28. El servei podrà ampliar-se en funció de les sol•licituds rebudes.

L’objectiu és ajudar les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, ja sigui psíquica, física o sensorial, a trobar feina i vetllar per la seva inserció en el món del treball.

Els tècnics del Servei d’Integració Laboral, contractats per la Fundació Privada ECOM, realitzen tasques de valoració professional, orientació, suport a la recerca d’ocupació i seguiment dels processos de selecció i inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Per la seva banda, l’Ajuntament cedeix al servei el Centre Tecnològic Comunitari, un espai de treball i atenció idoni per als professionals i usuaris i usuàries. Al CTC disposen d’una sala d’actes, d’espais per a la realització d’entrevistes, tutories individuals i activitats en grups, i una aula d’informàtica per a fer gestions de recerca de feina, entre altres instal•lacions, a més d’equipaments informàtics d’última generació.

El CTC disposa d’un pioner espai a Catalunya amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat psíquica, física o sensorial.

Aquest Servei d’Integració Laboral treballa coordinadament amb el Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Masquefa i amb la resta de SILs que la Fundació Privada ECOM disposa a Catalunya.

La Fundació Privada ECOM és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la plena inserció de les persones amb discapacitat, mitjançant la realització de serveis que afavoreixin l’augment de la qualitat de vida d’aquest col•lectiu. Amb aquesta finalitat, ECOM col•labora amb els ajuntaments per impulsar els seus programes d’atenció i promoció de les persones amb disminució.