Masquefa comissió Europea

La visita ha comptat amb representants de catorze ajuntaments i la Diputació de Barcelona que formen part de la xarxa “Construir Europa amb els representants locals” (BELC). La comitiva ha pogut conèixer oportunitats i programes de finançament i d’innovació, d’impuls de la transició verda, així com la campanya institucional de cara a les eleccions europees del 9 de juny.

Quan falten quinze setmanes per a les eleccions europees, les representacions de les institucions europees a Barcelona han organitzat del 19 al 21 de febrer una visita a Brussel·les amb els representants polítics i tècnics dels municipis i ens supramunicipals membres de la xarxa “Construir Europa amb els representants locals” (BELC, per les seves sigles en anglès) a Catalunya. BELC és una xarxa integrada per corresponsals locals de la UE que treballen en cooperació per fomentar la comunicació sobre temes relacionats amb la UE.

Daniel Gutiérrez, 1r tinent d’alcaldia i regidor de visió europea remarca que ‘Masquefa és ja un municipi de 10.000 habitants que ha de jugar el seu paper a Europa. Formar part de la xarxa BELC és una oportunitat, ja que ens apropa a informació rellevant i als debats de futur en el marc de la UE. Com a membres de BELC l’Ajuntament de Masquefa tindrà una posició activa vers la participació en les eleccions europees’.

En la visita a la Comissió Europea els representants electes i tècnics municipals han pogut aprofundir sobre els fons europeus, programes, finançament, iniciatives i innovació; el seguiment dels fons Next Generation a Espanya, així com la transició verda i la gestió sostenible de l’aigua a Europa.

Durant la visita al Parlament Europeu el grup es va poder trobar amb l’impulsor del projecte pilot BELC, l’eurodiputat Domènec Ruiz Devesa, i altres eurodiputats locals. Una reunió amb el portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch, va servir als representants municipals per conèixer la campanya de comunicació institucional per a les eleccions “Fes servir el teu vot”. Duch va destacar que la major visibilitat de la UE durant aquesta legislatura ha permès a la ciutadania ser més conscient que les decisions preses a Brussel·les i Estrasburg tenen un impacte en la nostra vida diària.

La delegació la componien els següents càrrecs electes:

 • Núria Parlón, alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i diputada de relacions internacionals de la Diputació de Barcelona;
 • Manuel Reyes, alcalde de l’Ajuntament Castelldefels;
 • Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera i president de la Federació de Municipis de Catalunya;
 • Daniel Gutiérrez, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Masquefa; 
 • Oriol Lázaro, alcalde de l’Ajuntament de Campdevànol;
 • Montserrat Adan, tinenta d’alcalde i consellera de l’Ajuntament de Tarragona;
 • Xavier Aldeguer, tinent d’alcaldia i regidor de l’Ajuntament de Girona;
 • Antoni Josep Valentí, tinent d’alcalde i regidor delegat de l’Ajuntament de Manresa;
 • Núria Carné, tinenta d’alcaldia i regidora a l’Ajuntament de Caldes de Montbui;
 • Rosa Boladeras, regidora de l’Ajuntament de Terrassa;
 • María de los Ángeles Ortega, regidora de l’Ajuntament de Castelldefels;
 • Tamar Zamora, regidora de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.
 • Anna Bonada, regidora de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí/l’Estartit.

Més informació