L’Ajuntament va assistir com a convidat a la taula de treball “Com dissenyem la ciutat del futur? Elaboració i resultats de les Agendes Urbanes Locals”.

Els dies 20 i 21 d’octubre l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el regidor de Planejament Urbanístic i Sostenibilitat, Daniel Gutiérrez, van desplaçar-se fins a la ciutat asturiana de Gijón per a participar en les jornades Urban Days; un esdeveniment dedicat a treballar sobre el futur dels programes europeus de Desenvolupament Urbà Sostenible (DUS).

En aquest sentit, l’Ajuntament de Masquefa va ser una de les institucions convidades a les jornades en tractar-se d’un dels primers municipis més petits en tot l’àmbit estatal que està dissenyant l’Agenda Urbana Local.

En concret, Masquefa va participar en la taula “Com dissenyem la ciutat del futur? Elaboració i resultats de les Agendes Urbanes Locals”, compartint espai amb altres institucions com l’Ajuntament de Gijón, l’Ajuntament de Carmona i l’Ajuntament d’Ansó.

Daniel Gutiérrez destaca que “Masquefa està desenvolupant la seva Agenda Urbana Local, la planificació estratègica per a un futur sostenible, resilient i sobirà, on tenim un full de ruta amb un camí a seguir. Participar en aquest esdeveniment és un reconeixement al nostre esforç com a municipi i una oportunitat per animar altres municipis petits i mitjans per elaborar les seves Agendes Urbanes Locals”.

Cal recordar que amb el disseny de l’Agenda Urbana Local Masquefa aprofundeix la seva associació amb l’Agenda 2030 per garantir un futur del territori sostenible, resilient i de transformació adaptada a les noves realitats socials i econòmiques.