La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa comença a idear el programa d’actes que es durà a terme al llarg del 2017 amb l’objectiu de commemorar aquesta important efemèride. L’entitat fa una crida a la població i als antics membres del grup a participar en el disseny i la celebració d’aquesta festivitat.

La vila de Masquefa i la Colla de Geganters i Grallers estan d’enhorabona. I és que l’Isidre i la Magdalena, els Gegants del municipi, estan a les portes de celebrar el seu trentè aniversari. L’entitat, amb l’estret suport i col·laboració de l’Ajuntament, té previst commemorar al llarg de l’any 2017 els 30 anys de vida de la parella de gegants amb l’organització de diverses activitats lúdiques i culturals per a tots els públics.

L’Isidre i la Magdalena es van estrenar el 24 de juny de 1987 i al llarg d’aquests 29 anys s’han consolidat com un dels referents culturals de Masquefa i com l’emblema de la Colla de Geganters i Grallers, pionera a la vila en la divulgació del fet geganter. Per tot plegat, amb l’objectiu de celebrar la bona feina feta durant les tres últimes dècades, l’entitat i l’Ajuntament volen fer partícip a tot el municipi d’aquesta important efemèride. Entre les propostes que s’han posat sobre la taula hi ha l’organització d’una gran trobada de gegants, espectacles nocturns, exposicions i xerrades. Amb tot, la comissió organitzadora segueix treballant des de fa vuit mesos per confeccionar un complet programa d’activitats que permeti donar a conèixer i reafirmar el fet geganter entre els veïns de Masquefa. En aquest sentit, conviden els antics membres de la colla i les persones interessades a prendre part en el disseny i la celebració d’aquesta festivitat. Està previst que a principis del 2017, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa ofereixi una roda de premsa per donar a conèixer tots els detalls dels actes commemoratius.

L’Ajuntament reconeix la important tasca que duu a terme la Colla de Geganters i Grallers en la difusió de la cultura masquefina arreu del territori i posa en valor la col·laboració mantinguda amb aquesta entitat al llarg dels darrers anys.