Des del gener, està en marxa aquesta iniciativa a través de la qual l’Àrea de Cultura proposa activitats culturals en àmbits molt diversos.

L’Àrea de Cultura ha presentat aquesta setmana oficialment una nova edició de ‘Fem Cultura’. Aquesta edició, que va començar al gener i s’allargarà fins al juny, arriba farcida de noves propostes en àmbits molt diversos, algunes de les quals ja han omplert La Fàbrica Rogelio Rojo darrerament.

Tal com va explicar l’alcalde i regidor de Cultura, Roger Vàzquez, en la roda de premsa de presentació, aquest programa s’explica a través de l’aposta del consistori per la cultura com un eix vertebrador de la vida municipal. “Apostem perquè Masquefa sigui un poble cohesionat, on el sentiment de pertinença continuï viu. I això passa per tenir en compte la cultura com un dels pilars principals de la vila”, va destacar. La programació cultural gira entorn de La Fàbrica Rogelio Rojo, l’equipament municipal que marca la batuta en aquest àmbit. Recupera la roda de premsa de presentació en aquest enllaç.

Una proposta dividida en quatre eixos

‘Fem Cultura’ es divideix en quatre eixos principals. El primer, i com a novetat, enguany s’estrena el cicle de teatre i dansa, ‘La Fàbrica (d) Talent’, amb l’objectiu de programar obres de petit i mitjà format, fent especial èmfasi en disciplines com el teatre i la dansa. El segon eix fa referència a un clàssic musical: ‘Masquefa Sona Bé’, el cicle de música estable coordinat per Jordi Tomàs que ofereix sis propostes musicals variades a La Fàbrica Rogelio Rojo. En aquesta edició inclou nous formats, com concerts teatralitzats, i acosta una àmplia varietat d’estils i formacions musicals. El tercer eix consisteix en sortides culturals a diverses localitats de Catalunya, com Vic, Tortosa, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, amb l’objectiu de descobrir el patrimoni cultural d’arreu del territori. I el quart eix és per als balls populars dels diumenges, cada quinze dies, a La Fàbrica Rogelio Rojo,  que ofereix un entorn per gaudir de la música i el ball en comunitat.

Fem Cultura també inclou l’agenda cultural de carrer, amb fites marcades al calendari com Sant Jordi, el Dia de la Dansa, la Festa del Roser de La Beguda Alta, la Festa Major de Sant Isidre, el Correllengua 2024, la Festa del Rocío, la Flama del Canigó i la Revetlla de Sant Joan.

L’alcalde agraeix la implicació de les entitats i les persones que col·laboren en el programa Fem Cultura. També la gran feina de l’equip de Cultura i els tècnics de l’Ajuntament de Masquefa, per tal que tiri endavant a nivell administratiu i tècnic. I finalment, dona les gràcies per la implicació i la bona acollida que té el cicle per part del públic. “Esperem que sigui del vostre interès”, conclou.  El programa estarà disponible de forma física tant als equipaments municipals com als comerços i establiments masquefins.

Pots consultar la versió digital en aquest enllaç.