Els diners aniran destinats íntegrament a la recerca mèdica d’aquesta malaltia crònica. L’Ajuntament agraeix la solidaritat mostrada pels veïns al llarg de l’edició d’enguany. A les oficines de L’Alzinar encara es poden adquirir articles de la campanya, així com fer donatius solidaris per al projecte.

Masquefa ha demostrat, novament, que és un municipi plenament compromès amb la societat i summament implicat amb les causes socials. Els masquefins han fet gala aquest mes de juliol del seu marcat caràcter solidari i altruista durant la celebració del ‘Mulla’t 2018’, la campanya que per 25è any consecutiu ha impulsat la Fundació Esclerosi Múltiple arreu del territori català amb l’objectiu de seguir donant visibilitat a la malaltia, recaptar fons per a la seva cura i investigació i sensibilitzar a la població.

Al llarg de diumenge 8 de juliol els usuaris de les piscines municipals del camp de futbol i de L’Alzinar van poder prendre part de la campanya, amb un salt multitudinari a la piscina municipal, que enguany va aplegar 185 nedadors; un bany solidari -aquest 2018 es van recórrer 1.035 metres-; adquirint material de la campanya ‘Mulla’t’ a l’estand habilitat a l’equipament; o bé fent una aportació voluntària destinada íntegrament a la millora de l’atenció de les persones que pateixen esclerosi múltiple.

Així, les diferents propostes solidàries van ser rebudes molt positivament pels masquefins i van permetre recaptar a través de donatius i la venda de productes un total de 263€ (159€ a la piscina del camp de futbol i 104€ a la piscina de l’Alzinar) que aniran destinats íntegrament a la recerca mèdica de l’esclerosi múltiple. En aquest sentit, a les oficines de L’Alzinar encara es poden adquirir articles de la campanya, així com fer donatius solidaris per al projecte.

L’Ajuntament agraeix a tots els participants i als voluntaris l’èxit d’aquesta activitat; en especial, a les voluntàries Laila Casas, Laura Magallon, Anna Alegre i Toñi Pérez. A més, també posa en valor la col·laboració rebuda per part de la Societat Recreativa i Cultural L’Alzinar.

L’Esclerosi Múltiple és una malaltia crònica del Sistema Nerviós Central. Està present arreu del món i és una de les malalties neurològiques més comuns entre la població de 20 a 40 anys. Pot produir símptomes com la fatiga, la falta d’equilibri, dolor, alteracions visuals i cognitives, dificultats de la parla, tremolor… La malaltia pot variar molt d’una persona a l’altra, no és contagiosa ni hereditària ni mortal. Afecta a les persones al principi de la seva vida laboral i es dóna amb més freqüència en dones que en homes. Fins avui, no se’n coneix la seva casa ni la seva cura.