El cementiri de Masquefa es va tornar a omplir dilluns, diada de Tots Sants, de flors. Les flors que hi van deixar els vilatans i vilatanes per a recordar els seus difunts en un dia emotiu.
També els representants del Consistori i el jutge de pau van ser al cementiri per fer la tradicional ofrena floral davant la tomba de les víctimes de la guerra civil (1936-1939). En aquest nínxol es van ubicar les restes dels soldats desconeguts dels dos bàndols que van morir a la guerra civil entre els dies 22 i 23 de gener de 1939, quan les tropes franquistes van ocupar definitivament la nostra vila. Aquestes persones, es trobaven enterrades anteriorment en una fosa comuna del cementiri municipal de Masquefa. Dilluns els representants municipals van llegir un emotiu fragment d’una carta de l’escriptora Mercè Rodoreda
Tal i com dicta la tradició, per Tots Sants tampoc no van faltar a les llars de Masquefa els panellets, les castanyes i els moniatos.
La vila ja havia celebrat la castanyada, dissabte, amb una festa a la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo organitzada per la Penya Blanc-i-blava i el grup local de música Vod-Ska. ‘La rumba de la castanyada’ va ser un èxit de participació, amb més de 200 persones durant la tarda i 400 a la nit.
La festa va començar amb un torneig de Pro Evolution, videojoc en què van competir una quinzena de parelles. L’equip L.A. Garripipa, format per Javier Merchán i David Garrido, va ser el guanyador. Després vint parelles de rappers es van enfrontar en una batalla de galls en què van posar a prova les seves afilades lletres i els seus ritmes contundents.
‘La rumba de la castanyada’ va continuar amb una cercavila pels carrers de Masquefa encapçalada pel grup de percussió Retumband. En tornar a la Rogelio Rojo els assistents van gaudir d’un concert amb les actuacions de grups locals i de fora. Així, El niño de la hipoteca, Nose Beatvox, Vod-Ska i Destellos Masquefinos van pujar a l’escenari per fer ballar els nombrosos assistents. La festa es va allargar fins a la matinada amb l’actuació de dos reconeguts DJ’s locals, l’Àlex i el Jesús.
D’altra banda, Halloween, l’originària tradició celta que des de fa uns anys els Estats Units estan exportant arreu del món, va ser també present a Masquefa. L’AMPA de l’escola El Turó va organitzar divendres un concurs infantil de disfresses, una xocolatada i un ball popular a la Sala Polivalent. Hi va haver premis simbòlics per a la disfressa més terrorífica, la més màgica i la més original.