El 14 i 15 de setembre el municipi acollirà al llarg de tot un cap de setmana exposicions, tallers, concerts, mostres d’oficis, concursos, degustacions i activitats infantils per homenatjar el món de la vinya i el camp. Descarrega’t el programa d’activitats.

Aquest mes de setembre Masquefa tornarà a reviure els seus orígens relacionats amb la vinya, el camp i els productes de la terra a través d’una nova edició de la Festa del Raïm; una festivitat de caire popular organitzada anualment per l’Ajuntament de Masquefa –amb el suport de la Diputació de Barcelona i de Masquefa Comerç- i que any rere any suma nous adeptes i nous públics delerosos de descobrir quin és el vincle que uneix la vila amb el món de la viticultura.

Enguany, la Festa del Raïm se celebrarà al llarg de tot el cap de setmana del 14 i 15 de setembre i oferirà als assistents un ampli ventall de propostes de caire lúdic i tradicional per a tots els públics.

Carles Mernissi, regidor de Cultura i de Promoció Econòmica, convida els veïns a participar activament de la festivitat i recorda que “la Festa del Raïm és una magnífica oportunitat per a seguir aprofundint i divulgant la història i la idiosincràsia pròpies de la nostra vila a través de grans esdeveniments populars que atrauen a persones vingudes d’arreu del territori, a més d’esdevenir un espai de trobada, diàleg i foment del nostre teixit productiu”. En aquesta línia, Mernissi agraeix a totes les associacions locals que col·laboren en l’organització de la festa “la seva implicació imprescindible, un cop més, per a fer possible l’èxit de grans trobades com aquesta”.

La Fira de Tastets de vins i caves, restauració, embotits i pastisseria serà, de nou, l’encarregada d’obrir un cap de setmana on no hi faltaran propostes com exposicions de pintures, dibuixos i escultures fetes per artistes locals; nories ecològiques; demostracions d’elaboració d’aiguardents i destil·lats amb una fassina; mostres d’oficis; mostres de carbasses; una edició especial de L’Hora del Conte; maquillatge artístic; gastronomia; una cercavila de carros i tractors; el Concurs de Tastavins; una trepitjada popular de raïm; i actuacions musicals. El programa complet d’activitats el podeu consultar a través del següent enllaç.

Els Pixafocs i Cagaspurnes commemoren el seu 25è aniversari

La Festa del Raïm d’aquest 2019, a més, comptarà enguany amb un convidat d’excepció: els Pixafocs i Cagaspurnes Colla de Diables de Masquefa; que enguany celebren els seus primers 25 anys de vida. Per tot plegat, l’entitat obrirà aquesta efemèride tan simbòlica a tota la població organitzant els dies 13 i 14 de setembre diverses activitats com una carretillada infantil, una planta de bèsties, una tablada infantil, un correfoc o un concert de versions i DJ.

L’Ajuntament convida els veïns a gaudir de la proposta i agraeix a totes les entitats col·laboradores la seva implicació en el projecte.