L’Ajuntament organitza del 3 al 4 de desembre la quarta edició de la Festa de Sant Eloi. La Fàbrica Rogelio Rojo acollirà al llarg de tres dies un variat programa d’activitats lúdiques i culturals per a tots els públics amb l’objectiu d’homenatjar el passat metal·lúrgic del municipi.

Consulta aquí el programa complet d’activitats.

Del 3 al 4 de desembre, l’Ajuntament organitza la quarta edició de la Festa de Sant Eloi, una celebració popular que té com a objectiu rememorar els orígens industrials de Masquefa. L’activitat es durà a terme a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo i comptarà amb un ampli i variat programa de propostes lúdico-culturals per a totes les edats. La festa s’organitza des de fa quatre anys amb motiu de la festivitat de Sant Eloi, patró de la metal·lúrgia; activitat a la qual es van dedicar generacions i generacions de masquefins des de principis del segle XX.

L’edició d’enguany de la Festa de Sant Eloi mantindrà l’essència que li ha permès en només tres anys fer-se un lloc destacat a la vila, a la vegada que incorporarà destacades novetats. L’activitat arrencarà ja divendres 2 de desembre (23 h.) al Casal de Joves amb un concert solidari contra la Sida a càrrec de Karaoke Band i una sessió de punxadiscs.

Dissabte 3 de desembre, dia neuràlgic de la festivitat, l’activitat ja es traslladarà al complet a l’entorn de la Fàbrica Rogelio Rojo, un dels espais més emblemàtics i característics de la vila que ha estat escollit seu de la festa des del seu inici gràcies a la seva condició de testimoni d’excepció del procés d’industrialització que ha viscut Masquefa des de l’any 1922. La jornada començarà a 2/4 d’11 del matí amb una sardinada al pati de la Fàbrica i clourà ben entrada la nit amb una festa disco a la Sala Polivalent. Entremig, els masquefins podran gaudir de propostes com la presentació del llibre “Els Gegants de l’Anoia”; una sessió de portes obertes al Centre d’Interpretació; una exposició d’objectes de ferro; inflables per als més menuts; tallers de corones de Nadal i de diables; un mercat de pagès; una recollida solidària de joguines; mostres d’oficis d’artesans vinguts d’arreu de Catalunya; espectacles itinerants; i concursos.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, assegura que “la Festa de Sant Eloi ja està plenament consolidada a Masquefa i és una oportunitat única per donar a conèixer la història del nostre poble i per enfortir els llaços entre la nostra gent. A més, és una ocasió excepcional per donar un impuls al comerç local i de proximitat”.

Diumenge 4 de desembre, darrer dia de la festivitat, el protagonisme l’agafaran des de primera hora del matí propostes com un esmorzar popular amb rostida de porc; estands de comerç local ubicats davant del CTC o una tarda de cinema històric amb la projecció de les pel·lícules “Bienvenido Mr. Marshall” i “El Verdugo”.

La Festa de Sant Eloi està organitzada per l’Ajuntament de Masquefa i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Masquefa Comerç, a qui el consistori agraeix la seva implicació.