El projecte de rehabilitació d’habitatges associat a l’eficiència energètica i l’accessibilitat presentat per la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Masquefa preveu beneficiar fins a uns 215 habitatges.

L’Ajuntament de Masquefa s’ha presentat a la convocatòria del “Programa de barris per a la rehabilitació d’habitatges”. Es tracta d’una línia de subvencions amb finançament dels Fons Next Generation destinades a la regeneració urbana i la rehabilitació residencial que s’atorguen a diferents municipis que han presentat projectes de millora del parc residencial.

En el cas de Masquefa el projecte presentat per l’Ajuntament rebrà una subvenció total d’1.150.000€, aproximadament, que es destinaran a motivar i recolzar la rehabilitació i millora de l’eficiència energètica, l’accessibilitat i la conservació dels habitatges d’àmbits vulnerables.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, ha valorat molt positivament aquesta subvenció i posa en valor que “dels 947 municipis que té Catalunya, només 38 hem assolit aquesta subvenció. Això vol dir que els veïns del nostre poble que més ho necessitin tindran l’oportunitat de posar al dia el seu habitatge. I tot, gràcies a la feina que ha aconseguit fer l’Ajuntament per ser mereixedor d’aquest ajut”.

Xavier Boquete, a més, afegeix que “hem aconseguit que els habitatges amb més necessitats d’eficiència energètica de Masquefa tinguin un revulsiu i una oportunitat pràcticament inèdita arreu del nostre territori. De fet, som un dels municipis més petits de tot Catalunya que ha aconseguit aquesta subvenció. Hi hauran 215 habitatges i les respectives famílies que podran disposar d’una ajuda considerable que els permeti reduir el consum energètic”.

Daniel Gutiérrez, regidor d’Habitatge, explica que aquesta subvenció “és fruit de la feina excel·lent dels serveis tècnics i de la planificació estratègica de Masquefa. El desenvolupament del POUM i el disseny de l’Agenda Urbana Local han permès dissenyar un projecte ambiciós que generarà beneficis a moltes famílies”.

Daniel Gutiérrez destaca que aquesta inversió complementa la feina iniciada en l’àmbit de l’habitatge. En aquest sentit, en el darrer any i mig s’han rehabilitat dos habitatges per emergències i s’ha redactat la normativa d’utilització; s’ha adquirit un habitatge que serà rehabilitat properament; s’ha iniciat el Pla Local d’Habitatge que projectarà els eixos fonamentals de la política d’habitatge; i el nou POUM oferirà nous espais per la generació d’habitatge privat i públic.

Quatre àmbits d’actuació i 215 habitatges beneficiats

La proposta presentada inclou tres àmbits d’actuació amb un parc de 758 habitatges, definida a partir de criteris d’antiguitat i vulnerabilitat. L’objectiu és aconseguir la rehabilitació energètica i d’accessibilitat del 30% d’aquests, arribant fins a 215 habitatges.

  • Casc antic de Masquefa: 294 habitatges
  • Casc antic de La Beguda: 82 habitatges
  • Barri de Montserrat i Barri de Font de la Malesa: 382 habitatges