L’Ajuntament de Masquefa va aprovar en el darrer ple municipal una moció en què s’adhereix al Dia Mundial del Donant de Sang, que aquest any té com a seu organitzadora la ciutat de Barcelona. La moció se suma a la Declaració Institucional del comitè organitzador (consulteu-la)

Aquesta declaració afirma que “cal incrementar el nombre de donacions i de donants de sang i per això cal posar de manifest als ciutadans la importància de la donació de sang i els seu caràcter altruista i voluntari”.

També declara que “cal impulsar i fomentar la creació d’associacions i germandats de donadors de sang per conduir i estimular la participació comunitària en la donació de sang”, i recorda que per a complir aquests objectius “és del tot necessària la implicació de les administracions públiques i d’altres entitats públiques i privades en la promoció permanent de la donació de sang”.

El text finalitza fent una crida a totes les entitats públiques i privades a “comprometre’s en la donació de sang i promoure i participar en les activitats que es desenvoluparan amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang 2010, així com a organitzar altres activitats per iniciativa pròpia i a donar-ne difusió”.

Amb l’adhesió l’Ajuntament es compromet també a organitzar activitats per afavorir la donació de sang i a donar a conèixer els actes organitzats amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang. (cliqueu aquí)

Acapta de sang a l’escola El Turó

Precisament Masquefa ja va ser, el dilluns 17 de maig, l’escenari d’una acapta de sang. Per cinquè any consecutiu els alumnes de 6è curs de primària de l’escola El Turó van organitzar una jornada de donació de sang per col•laborar en la campanya “Amb una vegada no n’hi ha prou” del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. En total van anar a donar sang 35 persones, tot i que finalment en van poder donar 30.

Els escolars havien rebut la visita d’una formadora del Banc de Sang i Teixits que els va explicar què és la sang i la importància de la donació. El dia de la donació els alumnes també van participar informant a les persones que anaven a donar sang. A més van encarregar-se de la difusió de l’esdeveniment, fent-ne la publicitat i distribuint-la.