Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons, els tres ajuntaments que integren la Mancomunitat de la Beguda Alta, han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament per a la dinamització econòmica d’aquest territori. La signatura de l’acord va tenir lloc dijous passat a l’Ajuntament de Masquefa, en un acte que va comptar amb la presència de l’alcalde masquefí, Xavier Boquete, el de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, i el de Sant Llorenç d’Hortons, Àlex Jover.

L’objectiu del conveni és planificar i endegar accions conjuntes per tal de plantar cara a la crisi i a l’atur. Així, tots tres ajuntaments estableixen un marc de col·laboració, relacions i compromisos en l’àmbit de la dinamització territorial. La col·laboració entre ells es vehicularà mitjançant el treball en xarxa, de manera que s’ampliaran i diversificaran les accions encaminades a dinamitzar l’economia.

D’acord amb el conveni, els tres ajuntaments cooperaran en els àmbits de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, en els recursos i serveis que s’ofereixen a les persones emprenedores i al teixit empresarial per ajudar-los a crear nous negocis o a consolidar el seu projecte empresarial, i en l’atenció a les persones en situació d’atur, oferint-los formació i altres eines per ajudar-les a trobar un lloc de treball. Finalment, s’endegaran accions per a la dinamització comercial i turística dels tres municipis amb l’objectiu de convertir-los en un pol d’atracció i dinamitzar l’economia.

Una comissió de seguiment formada per representants de tots tres Consistoris s’ocuparà d’impulsar les mesures necessàries per assolir els objectius fixats i d’orientar i fer el seguiment de les accions desenvolupades.

Municipis veïns, de comarques diferents, i units per interessos comuns
Tot i tractar-se de tres municipis de tres comarques diferents, la seva proximitat geogràfica ha portat Masquefa (Anoia), Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès) a col·laborar des de fa anys en diversos àmbits. Ara, amplien aquesta cooperació també als àmbits de la dinamització econòmica, la formació i l’emprenedoria.

En el desenvolupament de totes aquestes accions hi jugarà un paper protagonista el Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa. De fet, el CTC ja està prestant, des que va entrar en funcionament, serveis i recursos no només als veïns de Masquefa sinó també els d’altres localitats del seu entorn, amb una clara voluntat supramunicipal. El centre tecnològic aglutina, sota un mateix paraigües, tots els serveis en promoció econòmica, emprenedoria, formació, ocupació i serveis socials que ofereix l’Ajuntament de Masquefa. Entre altres recursos i serveis, disposa d’un viver d’empreses, l’espai de lliure navegació a internet, aules de formació, una gran sala d’actes, i un pioner espai amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat psíquica, física i sensorial.